Konu: Solucanlar
View Single Post
Eski 18-01-2009, 12:41   #15
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Iyi gunler sayin opsedy. Eko sistemi icin duyarliliginizi ve endiselerinizi anliyorum. Ama yine de zaman zaman kimi zararlilari cevremizden uzaklastirmak durumundayiz. Bu zararlilarin neler oldugu kisiden kisiye degisebiliyor.
Ornegin: Kuslari seven bos vakitlerini onlari gozlemekle, izlemekle geciren biri icin kuslar zararli degildir ama ayni kuslar bir bahcivanin, gecinmek icin yetistirdigi olgunlasmis meyveleri gelip yerse o kuslar bahcivan icin zararlidir ve biz ne dusunursek dusunelim o onlemini alacaktir.

Bazan da siz ne kadar titiz ve dikkatli olursaniz olun istemediginiz zararlilar gelip sizi bulur.
Ornegin: Cocugunuzu her gun titizlikle hazirlar okula gonderir ve ya goturursunuz. Tum titizliginize ragmen bir gun cocugunuz basini kasiyarak eve gelmistir, yani kafasi bitlenmistir ve o bitlerden kurtulmak icin o bitleri yok etmeniz gerekiyor ve bunu herkes yapiyor.

Baska carpici bir ornek vereyim:
Yakin gecmisimizde tum dunyanin yasadigi bir korku vardi "kus gribi" bu oldurucu gribin salgin haline gelmemesi icin gereken tum onlemler bircok ulkede alindi ve de aliniyor(Kumes hayvanlarinin yok edilis sekli tartisilabilir)

Benim agaclarima da kemirici, emici bocekler dadanirsa onlari agaclarimdan uzaklastiririm. Yillarca emek verdigim agaclarimin zarar gormesini istemem.

Kisacasi, sizin goruslerinize saygi duysamda tum goruslerinize katilmiyorum.
Yukardaki orneklerde oldugu gibi zaman zaman zararlilarla ugrasmak gerekiyor dusuncesindeyim.

Ama dogada yasiyan bir canlinin da, size hicbir zarari yokken onun canina kiymanin yanlis birsey oldugunu, yapilmamasi gerektigini dusunuyorum.

Aslinda buradaki baslikta bonsailerden konusmaliydik.(belki siz de bir gun bonsai yapmiya karar verirseniz burada bonsaileri de konusuruz.) yine de bonsai saksisindaki toprak solucani olunca konu genisleyip buraya kadar geldi.

Asagidaki linkte toprak solucanlari icin bircok bilgiler var umarim size faydasi olur.

Calismalarinizda kolayliklar dilerim.
http://www.kidcyber.com.au/topics/worms.htm

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön