View Single Post
Eski 15-01-2009, 02:22   #7
Sevtap
Ağaç Dostu
 
Sevtap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 184
Merhaba
Ne güzel bir konu açmışsınız. Zaten Ulu önder Atatürk, köy enstitülerini bu yüzden açmadı mı? Şu ana kadar neler yaşandığını hepimiz biliyoruz bunlarla polemiğe girmenin hiç gereği yok. Önemli olan bundan sonra nasıl adımlar atılması değil midir? Herkes farkında ama daha kimse köy enstitülerini tekrar açalım diyemiyor.
Önce bütüne bakmak lazım ,bir toplum var,burada bir doktor,bir avukat,bir mühendis,bir yönetici vs vs ..gidiyor şimdi toprağı ziraat mühendisimi ekecek? ,çiftçiye eğitimi nereye kadar vereceğiz? O bu kadar emek verdikten sonra çiftçilik mi yapacak? Yaşam bir paylaşımlar bütünü değimlidir? Birileri doğayla baş başa yaşamak ve toprakla uğraşmak istemiş, bir gurup insan başka şeyler yapmak istemiş ve bunları yapabilmek için yiyeceğini düşünmemiş bunu da çiftçiler yapmış. Bu nedenle Atatürk köylü yurdun efendisidir dememiş midir? En zor olanı başarmış ve toplumuna ağır işçi olarak hizmet etmiştir pek çoklarımız masa başının büyüsüne kapılmışken. Ve şimdi onların eğitiminden bahsediyoruz? Asıl sorun bence şu; yakında kimse toprakla uğraşmayacak biz hala böyle duyarsız davranırsak.
Bence proje düşünceniz çok güzel, köylümüzün eğitimin den çok desteğe ihtiyacı var. .Serinhisar ı bilir misiniz? Birileri o bölgenin buna uygun olduğunu görüp köylüyü ikna ediyor ve nohut ekimi başlıyor. Böyle şeyler olmalı şu bölgede bunlar daha verimli olur zararlılar için uyarılar yapılır belki ürün satış desteği sağlayacak belki ihracat için kontak kuracak onları sömürmeyen aracılar olur. Ne güzel de olur ülke cennete döner. Köylerdeki toprağını yaşlı babasına bırakıp şehre ekmek parasına çalışmaya gelen genç nüfus geri döner, ona hizmete giden doktorun, avukatın, veterinerin vs. vs ekmeği de daha ucuza gelir.
Sayın Selahattin Bey, ben projenin için de olduğunuzu düşünüyorum zaten bu nedenle hala bu forum dayım.Ağaçlar net büyüsün, her bir şehir bazında gelişsin ( bölge bölge ayrılmış bu bir başlangıç tabii) Sonra köy muhtarlıklarında bilgisayar olsun tüm köylü sorunlarını paylaşsın, köy enstitüleri net ten açılsın. Topraksız tarım öğretilsin, ilaçlama ya da ne bileğim sera yapımı anlatılsın, O bölge için uygun gerekli bitkiler önerilsin, malzemelerini en ucuz alabilecekleri yerler bulunsun, belki devletten bunun için yardım alınsın. Ürünlerini satabilmeleri için bağlantı kurulmaya çalışılsın. Bizler forumu takip ederken her bir sorunu yanıtlayacak verilere çabucak ulaşıp geri dönelim nasıl bir günde fidelere, tohumlara sahip olabiliyorsak onlarda bundan haberdar olsun ellerine ulaşsın ya da ne bileğim bir fon bul maya yardımcı olalım gibi.
Türkiye bir cennet yakında tüm dünya açlık için çözüm aramaya başlayacak bizim toprağımız iklimimiz pek çok bitki için çok uygun ve verimli. Ve bence kalkınma ülkemiz için buradan başlayacak.
Köylerimizi güzelleştirmek için çalışmaya başlarsak insanlar oralara geri döner, Bizler kendimize uygun güzel köylere gider toprakla yaşamaya başlarız şehirler daha sakinler vs vs vs Kaptırmışım çok uzun oldu kusura bakmayın sevgi ve mutlulukla olun


Düzenleyen Sevtap : 16-01-2009 saat 00:56 Neden: paragraf boşlukları var gözüküyor ama gönderince yok oluyor
Sevtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön