View Single Post
Eski 06-01-2009, 20:23   #15
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Bürokratlarımızın en iyi uyguladığı taktik, "Padişahım çok yaşa"

Merhaba.

Sn. Orman Mühendisi,

Alıntı:
Size katılıyorum. Bakanlık ve Genel Müdürlükte binlerce personel varken taşra teşkilatı adam sıkıntısı çekiyor. büroda çalışacak birkaç tane memuru bulunan, bunun yerine arazide çalışması gereken işçilerin büro işlerinde çalıştırılmak zorunda olduğu orman işletmeleri biliyorum. İşleri yapacak olan da taşra teşkilatları. Terslik burada.
Bazı bakanlıklara kesinlikle girmemesi gereken siyasetin yol açtığı aksaklıklar, Orman Bakanlığına ve Orman Genel Müdürlüğüne, oralardan da Orman Bölge Müdürlüklerine, oradan da daha alt bölümlere sirayet ediyor. Taşra teşkilatının yanlışı ise, terfi uğruna, aksaklıkları düzeltmek yerine, sorunun parçası olmayı kabullenmiş olmalarından kaynaklanıyor. Böyle olunca da birşey düzeltilemiyor.

Alıntı:
Maalesef Türkiyede birçok kurumda olduğu gibi sistem böyle kurulmuş. Bu sistemi değiştirecek olan bürokratlardır. Siyasilere "dur kardeşim burasını ben yönetiyorum" diyebilecek cesareti olan bürokratlar.

Önce onları bulmak lazım. Onları bulursak zaten işini layıkıyla yapan insanların sayısı artacaktır.
Ülkemizde kendi çıkarlarını değil de, Ülkenin ve Milletin çıkarlarını ön planda tutan siyasilere artık pek rastlanmıyor. Rastladıklarımız da malesef hiç bir siyasi partide kendilerine yer bulamıyorlar.

Kendilerine zar zor bir parti içinde yer bulabilenler de, ya ideallerinden vazgeçip katıldıkları siyasi partinin geleceği için çalışmaya mecbur kalıyorlar ya da bir müddet mücadele ettikten sonra ya türlü bahaneler ile parti disiplin kurulu zoruyla partiden atılıyor veya istifa etmek zorunda bırakılıyor.

Üst düzey bürokratlar ise, sorunlar ile uğraşmaktansa "Padişahım çok yaşa" taktiğini uygulayıp, yüksek mevkilere gelmek peşindeler. Malesef. . .

12 Eylül ve akabinde gelen köşe dönmeci zihniyet İnsanlarımıza, Dürüstlük, Şeref, Haysiyet, Onur, Vatan ve Millet sevgisi, İdeal gibi kavramların anlamını ve önemini geçici olarak unutturdu. Bu kavramların yerini, Dalkavukluk, birinin adamı olma, gemisini kurtarmak, nemelazımcılık aldı.

İlk saydığım değerlerin önemini yeniden benimsetip önemsenmelerini sağlayacak icraatlara belki de sıfırdan başlanması gerekecek.

Alıntı:
Bence iş yine geliyor kurumlara yönetici atayan hükümetlere dayanıyor. Her gelen hükümet aynısını yapıyor ve sözünden çıkmayacak kişileri kurumların başına yönetici atıyor.
Siyasetin, Millet adına çalışan kurumlardan temizlenmesi gerekir. Tabi ki seçildikleri için birçok kararı siyasilerin alması doğaldır. Ancak Millet adına iş başına getirecekleri yöneticileri, liyakat esasına göre değil de, kendi partilerinin çıkarlarına göre atamak Mecliste ettikleri yemine ters düşmek anlamına gelir.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön