View Single Post
Eski 04-01-2009, 01:29   #10
sezinci
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Bir orman mühendisi olarak en çok burada yazılanlara üzüldüm. Şu şekilde dense kabul edebilirdim "orman mühendislerine işleri yaptırılmaz"

Arkadaşlar her mühendis gibi bizi yetiştiren üniversiteler var. Bu bilim yuvalarının (!) sadece bizi yetiştirip diploma verene kadar değildir işleri. Onlar araştırma yapar ve bunun sonunda yetiştireceği ve yetiştirdiği mühendislere yeni yollar gösterirler. Ama bizim ülkemizde bu böyle değil. Şunu iddia ediyorum orman genel müdürlüğü (genellikle yöneticileri orman mühendisi olduğu için) üniversitelerin önündedir. Araştırma enstitüleri buna dahil. Üniversitelerin yıllardır olmaz dediği hala da karşı çıktığı bazı teknikleri biz kullanıyoruz ve deneme aşamasında olanlar hariç oldukça da başarılıyız.

Deneme ve sonunda elde ettiği verileri yayınlama işi üniversitelerin ve araştırma enstitülerinin olmalıdır. Ama ne yazık ki onlardan bize yeterli destek gelmediği için ihtiyaç duyduğumuz araştırmalarıkendimiz yapıp uygulamalarımzı belirliyoruz.

Canispulus'un söylediği gibi siyasetin en fazla etkilediği meslek grubudur. Herkes işini layıkıyla yapıyor demiyorum. Bilerek ve isteyerek siyasete göre hareket edenler var tabii ki. İşini yapmayanları ve siyasete göre hareket edenleri ayrı tutalım bence. İşini yapanlar veya yapmak için uğraşanlara haksızlık etmeyelim.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön