View Single Post
Eski 03-01-2009, 23:46   #31
Ent
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özbek Mesajı Göster
Sayın Praecox ve sayın Ent, bilgilerinizi paylaşıp benim için karmaşık olan bu konuyu anlaşılır hale getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Aslında benim sorunum fazla takıntılı olmamda,bir hobiye yeni başladığımda basamakları birer birer değil üçer beşer çıkmaya çalışıyorum.
Bu TDS meter bana pratikte ne kadar faydalı olur bilemiyorum.Ama bu takıntım yüzünden almazsam da ben rahat olamayacağım.Cihaz bana ulaştıkdan sonra da sanırım sorularım olacaktır

Saygılarımla
Ben de sizinle beraber öğrenmiş oldum, ben teşekkür ederim. Ayrıca yaptığınız işi hobi de olsa ciddiye alıp layıkıyla yapmaya çalışmanız güzel birşey.

Ben 2 yıldır orkidelerle epey ilgilenmekle beraber hala doğru saksı harcı-doğru sulama-sıcaklık dengesini oturmayı öğrenen biriyim. Sizin de bildiğiniz gibi özellikle sulama konusu dikkat edilse bile aksama olması mümkün bir alan ve bunu öğrenmek işin püf noktasını oluşturuyor. Üstelik buradaki hatalar daha ne olduğunu anlamadan bitkinin ölümüne yol açabiliyor.

Belki RO cihazı olanlar için elde edilen suyun kalitesini anlamak amacıyla bu alet faydalı, hatta gerekli olabilir. Kendi adıma ise, yağmur suyu ya da en azından dinlendirilmiş çeşme suyu ile suladıktan sonra bu tip bir aletin sağlayacağı rötuşun en azından bu aşamada çok gerekli olacağını düşünmem açıkçası. Daha ileri aşamalara ait bir kaygı gibi geliyor bana. Yine de sizin diğer konulara önem vermenin yanısıra buna da baştan eğilmenize saygı duyarım. Hatta sizin basamakları hızlı çıkmanız, bakarsınız bizler için bir danışman orkideci daha kazanımı sağlar.

Not: Şunu belirtmem gerekir ki her ne kadar ağaçlar.net'i bir bütün olarak beğensem de, özellikle orkide bölümünün sohbetin yanısıra asıl ağırlıklı olarak hem amatör hem de daha üst seviyede bilgi ve tecrübe paylaşımlarını içermesi ve orkide severler için ciddi kaynak oluşturması, burayı daha değerli kılıyor. Samimiyetle bunun oluşmasını sağlayan, başta kuşkusuz Sn. praecox olmak üzere tüm paylaşımcı arkadaşlara bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Sevgiler, saygılar.

Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön