View Single Post
Eski 02-01-2009, 21:12   #28
Ent
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özbek Mesajı Göster
Size acemice bir sorum olacak.
Sizin verdiğiniz linkdeki cihaz TDS Meter bu cihazla, EC Meter aslında suda ki farklı birimleri ölçmesi gerekmezmi?Yani ikisinin görevlerinin farklı olması gerekmezmi?
Konu hakkında pek bilgim yok, benim çabam yağmur suyu toplamak ya da bir kova suyu 2 gün bekletmekle sınırlı ama bazı bilgiler buldum. Umarım yardımcı olur.

http://www.tdsmeter.com/faqs/

Başlangıç noktaları farklı ama sonuçta tüm TDS metrelerin aslında EC metre olduğunu söylüyor. Buradaki bilgiye göre, sudaki toplam çözülmüş katı maddeyi bulma amaçlı TDS (total dissolved solid) ölçümünde en doğru sonuç, belli miktar suyun tamamen buharlaştırılıp kalan kısmın ağırlığının ölçülmesiyle alınıyor ancak bu çok zaman alan ve ortalama bir insan için çok zor bir yöntem. Bu yüzden ikinci en iyi yöntem olan iletkenliğin ölçümü genel olarak tercih ediliyor. Bunun temelinde farklı elementlerin farklı elektrik yüküne sahip olması yatıyor ve belli bir yanılma payı dahilinde sudaki TDS'in ölçülebilmesini sağlıyor. Bu da TDS ölçen her aleti aslında EC aleti ile aynı şey yapıyor. (sanırım sadece birimleri farklı, TDS olarak isimlenen ppm cinsinden, EC olan microSiemens/cm cinsinden). Sizin linkteki adam her ikisinden de satıyor. Diğer herşeyleri aynı zaten.

Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön