View Single Post
Eski 30-12-2008, 16:58   #29
aslan_k
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Uçmakdere'ye geçen sene arsa arayışlarım sırasında gitmiştim. Gerçekten çok hoş bir köy bir bakkalı ve bir kahvesi var.Yolu biz giderken yapılıyordu bazı yerleri gerçekten kötü ama kısa bir mesafesi, bizim Astra Sedan binek aracımız var rahatça gidebildik çok az bir sıkıntıyla.
Köyün ismi aslında bir anlamda gerçek çünki son yıllarda orada yamaç paraşütü aktiviteleri yapılmaktadır.
Tekirdağ Barbaros'tan gidilen bu yol gerçekten olağanüstü güzellikte manzaralar veriyor size. Uçmakderenin hemen bitimindeki çınarlı kahve ve oradan alacağınız ev yapımı şarabı unutmayın.Deniz ise pırıl pırıl hala Marmara da böyle yer varmı dedirtiyor insana.

Mürefte'ye gelince Aşağı Kalamış ve Yukarı Kalamış köyleri var, az kaldı yukarı kalamışta muhteşem manzaralı bir zeytinlik alıyorduk, fakat anadolu yakasında oturmamız ve dönüşün 3 ila 4 saat arasında sürmesi bizi caydırdı.Üzerinde 15 yaşlarında zeytinler olan 3,5 dönüm asfalta cephe su elektrik yanından geçen Marmara Denizi Avşa, Marmara adaları ve Çannakale Boğazı manzaralı bir arsayı, 25,000 YTL den alacaktım. Düşünenelere fikir vermesi açısından belirtmek istedim.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön