Konu: Roka
View Single Post
Eski 24-12-2008, 12:26   #59
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Romantik Serseri, geçen yıl yaza doğru ekmiş olabilir misiniz tohumları? Sıcak havalarda Rokalar hem kısa kalır, hem de hemen çiçeğe-tohuma kaçarlar.

Roka tohumunu senede bir kez atarak tüm yıl (yaz hariç) yiyebilmenizin püf noktası (daha önce çok kere yazmıştım aslında); Roka tohumunu sonbahar başında Eylül ayı gibi atın, çıkan fideler muhtemelen çok sıkışık olacaktır (tohumu çok ince olduğundan ayarlaması zor oluyor), seyreltme yapın. Seyrelme yaptıktan sonra yenebilecek büyüklüğe gelmeye başlayınca, kökünden çıkarmayın, ya maydanoz gibi keserek kullanın ya da kullanacağınız kadar yaprağı tek tek koparın. Maydanoz gibi kesseniz bile 10 gün sonra Rokalarınız tekrar yenecek büyüklüğe ulaşacaktır, kökleri çok daha güçlü olacaktır. Yazın havalar ısınana kadar bir daha tohumunu atmanıza gerek kalmayacaktır. Bizler gibi amatör yetiştiriciler için en güzel ve pratik yol budur.

Şayet kökünden söküp tüketirseniz(eskiden böyle yapıyordum), devamlı tohumunu atıp yeniden yeşermesini beklemeniz gerekecek bu da zaman kaybı olacaktır. Ayrıca çok serin havalarda çimlenme güçlüğü olacaktır.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön