Konu: Kefir
View Single Post
Eski 24-12-2008, 08:51   #245
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Sevgili Susam ben de risk altında olduğum için aslında her türlü gıdayı son derece dikkatli ve kararında kullanmaya çalışıyorum, kefir de buna dahil.

Bugün yararlı deyip üstüne atladığımız! birçok gıdanın hiç de yazıldığı çizildiği gibi olmadığı ortaya çıkmıştı. Annemin hastanede (Onkoloji) ameliyat olduğu zaman, diğer odadaki bir hasta için yakınları gece kalkıp ısırgan aramışlardı. Sonraları öğrendik ki ısırgan, tedavi sırasında kullanıldığında bırakın yararı, tam tersine tedaviye ve dolayısıyla hastaya zarar veriyor. Bu arada kimbilir kaç kişinin canı yandı. Bu yüzden doktorunuza danışmanızı son derece doğal buluyorum ve en doğrusunu yaptığınıza inanıyorum.

İnternette oldukça büyük bir bilgi karmaşası var ama ben de bugüne kadar kefirin zararına dair bir bilgiye hiç rastlamadım. Elbette benim okumamam onun zararının olmadığını kanıtlamıyor Bu konuda öne çıkan bilgi, kefirin bir probiyotik olduğu ve hatta barsaklardaki poliplerin yok olmasını sağlamasıdır. Yine de kefir hakkındaki en doğru bilgiye, memet'in dediği gibi Üniversitede araştırma yapan akademisyenlerden ulaşılabilir.

Benim aşağıda bulduğum kaynak da araştırılabilir.

Alıntı:
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Tayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kafkas Türkleri tarafından keşfedilen, kefirin, laktik asit bakterileri ve asetik asit bakterileri ve torula mayalarını içeren kefir tanelerinin sütü fermantasyonuyla elde edilen, içilebilir kıvamda, sağlık açısından oldukça faydalı bir süt ürünü olduğunu söyledi.

Kefirin ekşi ve ferahlatıcı tadıyla ayrana, içerdiği bakterilerin bağırsak sisteminde tutunma özelliği olan probiyotik yapılarıyla da yoğurda benzediğini anlatan Tayar, “Kaliteli ve sağlıklı yaşama katkısı, kefirin bileşiminde bulunan probiyotik bakteri ve mayalardan kaynaklanır” dedi.

Kefirin Yararları
“Toksik maddelerden vücudu temizleyen antioksidan ve antikanserojenik özellikler, kefirin tedavileri destekleyici ve koruyucu rolünü güçlendirmektedir” diyen Tayar, şu bilgileri verdi:
Devamı için: kaynak

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön