View Single Post
Eski 20-12-2008, 18:45   #111
zeynepdincer.k
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 100
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bir kaktüs aldık, saksısı 5 cm ağız çapı ve 5 cm yüksekliğinde küçücük bir saksı içinde, iki kırmızı çiçekli bu kaktüsü büyükce başka bir saksıya almamız iyi olur mu? Bu kaktüsün adı nedir? Daha fazla büyüyebilir mi?
Sn. Nariçi,
Naçizane fikrim, başka bir saksıya almanız. Ancak bunu şimdi değil bahar döneminde Mart sonu Nisan başı kaktüslerin uyanma döneminde yapmanız. Eğer bu haliyle çok kuruduğunu hissediyorsanız ve serin bir yerde (mesela ev içinde duruyor ise) durmuyor ise köklerine dokunmadan eski toprağı ayıklamadan saksıdan çıkardığınız gibi dere kumlu bahçe toprağı karışımlı ve bir boy daha büyük yeni saksıya almanız. Ve tabi hiç sulama yapmamanız gerekiyor. Yeni toprağın zaten bir nemi olduğundan yeterli olacak.
Ayrıca kuru ve yağıştırma çiçekli kaktüsler marketlerde o kadar yaygınki satıcılar bitkiye cazip hale getireyim derken aslında zarar veriyorlar. Ama yinede ben de çok beğendiğim veya aradığım bir türde kuru çiçek olsada alıyor, zarar vermeden çiçeği gövdeden ayırıp o kısmın iyileşmesini bekliyorum.
Saygılar

zeynepdincer.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön