Ellerinize sağlık, her iki tarif de çok güzel.
Güler Hanım, kabuklar iyi fikir gerçekten.
Geçen gün yaptım, yaparken bir tarife aynen bağlanamıyorum ya da aramaya üşeniyorum. Genelde pişirirken kokulara ya da hislerime göre ilaveler yapıyorum. O gün içine kabuk tarçın, karanfil tohumu, çekirdekleri koydum, ortalarına ayva rendeledim. Şekerim yetmeyince ne yapayım diye düşünürken aklıma pekmez geldi ve ilave ettim. Fırına attım, elektrikler kesildi, borcamı ocağa koydum hafif dibi tuttu. Kabukları bilseydim problem olmazdı
Neyse sonuçta Sn. Dedem'in tarifindeki gibi pekmezin çok yakıştığını gördüm.
Not: Ortaları daha çabuk yumuşasın diye bie süre şekerini ilave etmeden pişiriyorum, sonra şeker ilave ediyorum.