View Single Post
Eski 06-12-2008, 23:40   #85
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Hidrafor Sistemi için bir çalışma

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sistem (1) ve sisrem (4)terasımızda uyguladığımız sistem.
sistem (2) şu anda fasülye ve salatalık deneyinde kullandığımız sistem,
sistem (3) şu anda miniseramızda çıkacak olan fidelerimizi büyütmek için kuracağımız sistem, birde hidrafor sistem varki resimlerini yolladığım onu sonraya bıraktım ,çünkü enteresan bir kullanım şeklini sunacağım.
Sayın Kudret Tezel,

Yeni katılan bir arkadaşınız olarak öncelikle foruma katkı sağlayan tüm arkadaşları sizin aracılığınızla saygıyla selamlıyorum.

İsmim Mehmet SARICAN, 55 yaşında emekli makina mühendisiyim. Istanbul anadolu yakasında Küçükyalı da oturuyorum. İki hafta önce balkonda domates yetiştirme ile ilgili internette araştırma yaparken ağaçlar.net forumunu keşfettim ve yaptığınız çalışmaları iki haftadır soluksuz okuyorum.

Terasınızda yaptığınız çalışmalara bayıldım, elinize sağlık. Gerçi benim sizin kadar büyük bir terasım yok ama kapalı iki adet balkonum var. Geçen yaz balkonda mevcut saksılardan birine, hiç bir ön araştırma yapmadan çok önceden Bauhaus' tan aldığım domates tohumlarını atmıştım. Çıkan fidelerin kokusu ve bilinçsizce sulamanın dışında hiç bir bakım yapmadan aldığım 3 adet ceviz büyüklüğündeki domateslerin enfes tadını alınca, mühendis olmanın verdiği merakla biraz daha bilinçli domates nasıl yetiştirilir diye araştırayım dedim.

Sizin sistem 3 diye tanımladığınız sisteme benzer bir çalışma tasarladım, onu sizinle paylaşmak istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Özellikle sistemi kurarken sizden alacağım öneriler doğrultusunda gerekli tadilatları yapmak ve sistem için gerekli olan sıvı besini ilk kurarken sizden temin etmek konusunda anlayışınıza sığınıyorum.

Plastik kasaların boyutları; 600x400x320 Besin deposu (Alt Depo), sifon yapılacak kök haznesi bölümü için 600x400x220 ve bu kasanın üstünü örten 600x400 plastik kapağı Kamasan Plastik firmasının ürünlerinden gri renkli sanayi kasalarından temin edebiliyorum. Fiyatları 21+19+9 YTL gibi oldukça ekonomik.

Sistemde kullanacağım su altı pompasını Bauhaus' ta süs havuzu pompalarından iki model belirledim. Biri 350 litre/saat 40 YTL, diğeri 1600 litre/saat 76 YTL gibi. Bu konuda da sizin önerilerinize ihtiyacım olacak (Debi belirleme bakımından). Ayrıca sisteme hava vermek gerekirse çok ucuza hava pompasıda var. (Gerekirse onuda üst depoda her kök altına bir hava taşı gelecek şekilde kurabilirim diye düşünüyorum.)

Sizden bir yardım isteğim de 400x600 kapak üzerinde verimli olarak kaç kök fide yerleştirebilirim ve fideleri bir kafes saksı içinde katı agregat içinde mi taşıtmalıyım? Yoksa kapak üzerine deleceğim deliklerde kulanacağım bir strafor veya sünger tapanın ortasını delerek kökleri direkt besin içine serbest mi daldırmalıyım?

Tabi sizden bu öneri ve yardımları aldıktan sonra sistemi hayata geçirme aşamasında depoları doldurmak için gerekli sıvı besini temin etmek konusundaki yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Sarıcan : 16-12-2008 saat 15:54 Neden: Paragraf
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön