View Single Post
Eski 29-07-2006, 13:25   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Orman Tarzı / Forest Style / Yose-ue

Sayin Bonsaisever,
Bir sorun cikmadi istedigini hafta sonuna yetistirdim umarim sana ve diger arkadaslarimiza bir faydasi olur. Elimde daha once de belirtigim gibi hazir disbudak fidanlari vardi 2ve 5 yas arasi onlardan 9tanesini bir volkanik kayanin uzerine dikmeye ve asama asama anlatmaya calistim.
Orman tarzi dikiminde gelenek olarak agaclar tek sayi dikilir yalniz 2 agac birlikte dikilebilir daha sonraki agaclar hep tek sayi dikilir Ornegin 1,2,3,5,7,9,11,13 agaclar ilk bakista sayilmaycak kadar coksa tekligin ciftligin onemi artik yoktur.
Orman tarzi yaptik sonra insanin eli gozu alisir kendi dikim yontemini bulur bir agacin dikimin neresinde daha guzel ve uyumlu oldugunu deneyimlerle daha iyi ogrenir. Agcalar iki veya uc gurupcuk halinde ekilmeli gurupcuklar kendi ucgen sulietlerini olusturur ancak butun agaclar birlikte buyuk ucgen sulietti olusturur buda orman tarzina guzel bir gorunum verir Orman tarzlarini dikkatlice gozlerseniz bunu gorebilirsiniz.Agaclar bir birlerinin onunde durmamali agaclarin araliklari ayni olmamali deyisik araliklarla ekilmeli resimlerin sonunda agaclari diktigim ve daha deyisik semalar var belki kendi yonteminizi bulana kadar sizlere yardimci olur ve yaptiklarinizi bu sayfalarda ben de gormek istiyorum. Simdiden hepinize kolay gelsin.
Name:  orman tarzi 037.jpg
Views: 3285
Size:  43.0 KB
Disbudaklari uzerine dikecegim volkanik kaya parcasini delip teleri gecirdikten sonra
Name:  orman tarzi 038.jpg
Views: 3061
Size:  46.9 KB
kayanin uzerine dikmeye calisacagim disbudaklarin kokleri budandiktan sonraki gorunusleri

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön