View Single Post
Eski 05-12-2008, 17:53   #24
myndos
Ağaç Dostu
 
myndos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2008
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 359
Sayın hocam, açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten aydınlatıcı oluyor.
Soru-cevap şeklindeki bu yazışmaları dosyalıyorum. Şu anda içinde olduğum 'bonsai üzerine araştırma-bilgilenme' aşamasında olduğu gibi, önümüzdeki aylarda başlayacağım 'uygulama' sırasında da çok değerli olacaklar eminim.

Şimdilik (Bodrum yöresinde - Mart ayı sonuna kadar);
8 -10 tane değişik, 2-3 yaşlarında fidanları, ortaboy saksılarda terasta biriktirme için, tarz ve ağaç türü seçimi aşamasındayım.
Ayrıca bahçede ve yakın bahçelerde, dere yataklarında gözüme kestirdiğim bir kaç ortamsıboy gövde de var - daldan kesip büyütme için.
Bonsai yapmaya karar verip edindiğim fidanlara bahar başında kök budaması yapıp, daha küçük boy alıştırma saksılarına alacağım. *Bu sırada dallarda budama, veya telleme, veya yaşlandırma (ve bilmediğim diğerleri) de yapılmalı mıdır (veya yapılabilir mi)?
Bahçelerde gözüme kestirdiğim ortamsıboy gövdeler üzerinde de -daldan kesip büyütme için 'air layering' uyguluyacağım ve yaz sonuna kadar bekledikten sonra ana ağacın gövdesinden keserek aldığım köklenmiş (dilerim) parçayı ortaboy bir saksıya dikerek evin terasına alacağım. Air layering yaptığım parçanın gelişme periodu fidelere göre bir sezon geri kalacak. **Başlangıçtan (bu oyuna katılma) sonraki ilk adımlar için gidişatım doğru mudur?
Adım adım diyalogu sürdürebilirsek çok sevinirim.
Bahar ola hayrola deyip, ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum.

myndos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön