View Single Post
Eski 03-12-2008, 11:01   #28
susam
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Elma sirkesi yapımı

Arkadaşlar. Ben hiç hazır sirke kullanmadım. Annemden görüp öğrendiğim şekilde yıllardır yaparım. Turşularımı kendi yaptığım sirkeyle kurarım. Tavsiye ederim. Rengi de, kokusu da, tadı da mükemmel oluyor.

Yediğimiz elmaların kabuklarını ve orta kısmında kalan çekirdeklerini saran bölümlerini iyice yıkanmış bir kavanoza koyup, üzerini örtecek kadar su ekleyip tuzunu koyarız. Üzerine tülbent örtüp loş ve sıcak bir yere (ben evimde şu an için kalorifer peteğinin kenarına koydum) yerleştirip, her gün tahta kaşıkla karıştırarak yaklaşık 1 ay bekletiriz.

Tadı ve kokusunu kontrol edip sirkeleşmesinden emin olduğumuzda, temiz ve iki kat yapılmış bir tülbentten süzerek cam şişerele doldururuz. Rengi hazır satılan sirkelerden daha koyu olmalıdır.

Bu arada elma sirkesinin yararları hakkında bildiğim birkaç yararlı bilgiyi paylaşmak isterim. Öncelikle sabah aç karnına bir yemek kaşığı içilirse kilo vermeye yardımcı olur. Bir kaşık elma sirkesi, bir kaşık çiçek balı bir bardak suyla karıştırılıp yine aç karnı düzenli olarak içilirse, kolestrolü düşürür, metabolizmayı hızlandırır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemini düzenler, bağırsak tembelliği ve gaz şikayeti olanlar için mükemmel bir içecektir. Gün içinde her yemekten önce içilebilir. Vücudumuzda biriken kiri pisliği eriterek vücudu içten temizler. Aslında daha bir çok yararı var ama belki burada yazmam yanlış olur diye devam etmiyorum.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön