Arkadaşlar, ben öylesine yazdım. İlgisini çeken arkadaşlar olursa tarif veririm diye düşünmüştüm.
Kabak bizim bahçenin kabaklarından. Kocaman da bir kabaktı. Ben 1/4 ni kullandım.
Temizledikten sonra 2.5 kg geldi.
Kabakları soyduktan sonra güzelce yıkadım ve kâğıt peçete ile kurulayarak büyükçe bir tencereye bir sıra dizdim. Üzerine toz şeker koyup, ikinci sırayı dizdim ve tekrar toz şeker koydum. Bu 2.5 kilo kabağa koyduğum toz şeker 1kg kadardı.
Tencereyi, ocağın büyük alevli kısmına koydum ve iyice kıstım. En kısık ateşte 1saat 15 dakika pişirdim. Sonra tencerenin ağzını açarak soğumaya bıraktım.
Ben kabak tatlısı yaparken hiç su koymam.
|