View Single Post
Eski 27-11-2008, 17:43   #29
envor
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bred07 Mesajı Göster
Beslenme soruları:
1- Besin eriyikleri için kaç hazne yapmam gerekiyor?
2- Bunların besine ulaşması için tek boru yetermi yoksa ayrı kazanlar için ayrı borular mı yapmam gerekiyor?
3- Günde ne kadar besinli su vermeliyim ve verdiğim süre önemlimi? (örneğin: 100ml suyu vermem için 10 dakika yeterlimi yoksa 1 saat gibi daha uzun bir süredemi vermem gerek?)
4- Bitkiye verdiğim besinli suyun dönüşümünü kullanabilirmiyim? Kullanabilirsem nelere dikkat etmeliyim? Ph ve Ec ile ilgili hiç bilgim yok sanırım bu noktada önemli

Bu sorularıma cevap bulamadım hala bilgilerinize.
1- İki sistem var, açık ve kapalı sistem.
Açık sistemde verilen besin eriyiği drenaj olur ve birdaha kullanılmaz. Bu sistem için 3 besin tankı yapmalısın. A tankı, B tankı, C (asit) tankı.
Kapalı sistemde tek tank yeterlidir, besinler va asit belirlenir, bitkilere verilir ve drenaj besin tankında toplanır. Bu işlem sürekli böyle devam eder.
Bence açık sistemi denesen iyi olur, hiç olmazsa deneme sonuçlarından bizlerde faydalanırız.
2-Açık sistem yaparsan, temiz su tankından gelen boru üzerine, 3 tanktanda giriş yapmalısın, EC, pH ölcümü yapabilen proplar takmalısın. İşin burası biraz zor, ama eminim bir yolunu bulursun.
Kapalı sistemde sadece bir boru yeterli olacaktır.
3-Bitkiye günde 1,5 lt -2,5 lt arası su verebilmelisin, ****** bu su isteği ortama göre değişir. Mesela sabahları az su ile başlamalısın, sıcakta arttırmalısın, bunları kolayca ayarlıyabilecek bir sistem üzerinde çalışmalısın, sadece akıllı priz bu işi halladermi bilmiyorum. 100 cc suyu 2-2,5 dakikada verebilmelisin.
4- Drenaj suyunu kullanacaksan kapalı sistemi düşündüğün aklıma geliyor, drenaj suyunun EC2si artacaktır zamanla, onu indiremezsin, sık sık değiştireceksin eriyiği, pH yı nispeden ayarlıyabilirsin, besin tankının üzerine serum şişesine koyduğun nitrik asiti, serum seti ile damlatabilirsin mesela. Arada damlar ve sürekli ölcerek ne kadar damlamasının gerektiğini bulabilirsin. Bence*

Bugünlerde biraz rahatsızım, o yüzden yazamıyorum, kusurabakmayın, yanlız mutlaka yazılanları okuyorum.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön