View Single Post
Eski 25-07-2006, 11:09   #56
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Erkan Hocam,
işte ortalığın savaş alanına dönmemesi için, çırpınıp duruyorum.

Acaba geçen yıl marketlerden etobur bitkilerden, nepenthes alan kaç kişi bu sene tekrar ibrik görebildi...Bence hiç kimse..Yüzlerce kişide hayal kırıklığı..Hüsran..Boşa giden dövizler...

Bundan dolayı ,henüz emekleme devresinde dahi olmayan ,Türkiye de doğumlara gebe, etobur bitki piyasası için ,önderliğinize ihtiyaç var.

Asıl işinizin bu olmaması bir dezavantaj, bu nedenle mineflora dan Mine Hanımla
bir konuşun, nasıl olur bu iş?Etobur Bitki severlere nasıl yardım edebiliriz diye?

(hep Mine Hanımın ismini kullanıyorum,kendisini tanımam ,sadece e-mailler gönderdim sağolsun ilgilendi, kendisini bu işle yakından alakalı gördüm ,geçen sene Almanyadan vft getirtmiş bu sene sarr.için USA ve Almanyadan talep etti ama malesef Türkiyeye göndermiyorlar,oysa Erkan Hocamın elinde onlarca sarr.mevcut,neden bu sarr.lar Türkiyeye pazarlanmasın,isteyenler istediği zaman ,sarı torf bulmasın)

İnternette, vft tohumları peynir ekmek gibi satılıyor,satın alanlar fasulye tohumu gibi bir haftada bu tohumların çıkacağına ve hemen sinek yakalıyacağını zannediyor, ????Oysa 3 sene geçecek ,o da çıkarmayı başarabilirlerse vs.vs.vs.

Şimdi bu insanlar, neden kapanı hazır ,vft leri almasınlar,neden tohumdan vft çıkaramayınca, etobur bitkilere küssünler,sarr.ları görüp de almak isteyen onlarca etobur bitki sever ,neden yurt dışından bir tanıdığının gelmesini beklesin.

Erkan Hocam, siz farkında değilsiniz belki ama, bu işin Türkiye de önderliğini yapacak kişi sizsiniz.

Bazen kızdığınızı hissediyorum " hep ben mi bilgi vereceğim,benim Türkiye de bilgi alacağım ,deneyimlerini görebileceğim,paylaşacağım kişi yok mu" der gibisiniz?
Erkan Hocam bunun cevabı ,evet malasef yok ...en azından sizin gibi nete giren yok.. bu nedenle siz öncüsünüz,öğrencileriniz yetişecek,biraz zaman verin ve deneyimleri karşılıklı paylaşma safhası gelecek (örneğin ben,çok yakında )

Ama bu zamanın sağlıklı işleyebilmesi için, bizlerin önce etobur bitki - torf -bulmamız ve sizden bilgiyi almamız gerekecek..

Bu işin sonunda belki birkaç yıl sonra inanın büyük bir topluluk olacağız işte o zaman gurur duyacaksınız.

Sevgi ve Saygılarımla

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön