View Single Post
Eski 23-07-2006, 13:39   #47
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sanırım benim anlatım şeklimden ciddi anlama, iletişim ve diaolg (yani karşılıklı sorma cevaplama) sorunları doğuyor. bir örnek vermem gerekirse...

bu resimdeki hurnaya torf doldurup bir dizi kışı dışarda geçirebilen CP diktim bu ilk bahar dormancyden cılız iki Sarrı ancak kurtarabildim
bu fotoğrafdaki hatayı gören var mı? yıllar sonra dahi bende bu hatayı yaptım ya helal olsun bana bunu kendime affetmiyeceğim.
Hata çok basit asidik torf mermeri eritip suyu substartı kontamine etti yani kireçlendi asidikliği kaçdı hurnanın iç çeperine epoxyd harz sürmeyi unutuydum...!


bu paragraf vede diğer tüm yazılarımdaki en büyük hatam belki CPler konusunda belli bir temel bilgi olacağını varsaymamadır.

bu alıntıda da ironik, kendimi kritize eden, sorguluyarak, eldeki verileri toparlıyarak, sokrates usülü kendi kendine bir sonuca varıcı anlatım tarzı... ya olmamış, veyahut da imlamdan, noktalamadan ve acelemden tamami ile yanlış anlaşmalara sebebiyetp verip gereksiz mesajlarla, bunlara cevaplarla, trade'i şişirip, konu gereksiz bir yöne sapma gösterebilmiş.

Ben burada şunu belirtmeye çalıştım,
ancak asidik bir ortamda mermer ve benzeri taşaların (cp ve böylesi asidik bir toprak isityen bitkilerde) yanlış olduğunu, vede bazı arkadaşlarımla görüşmelerimde, yazışmalarımda, yıllar sonra ben dahi kumun, quarz kumu olmasıymış yok dere kumunda kireçli taşlar karışık olma ihtimeline karşı suya mineral salınımı olurmuş gibi detaaylardan, burada aslolan hurnanın mermerini unutuverebildim. (kabacası eşeği ahırda unutmuşum mu desem)

elbetteki epoxydharz boya vs. gibi bir kaplama malzemelerle mermeri torfdan isole edebilirdim. bunu da zaten son paragrafımda ilk paragramdaki soruma kendim cevap vererek yaptım
buna sokrates tarzı fikir yürütme, veya kısaca "türetme" de diyebiliriz

Sorunum şu idi

bu resimdeki hurnaya torf doldurup bir dizi kışı dışarda geçirebilen CP diktim bu ilk bahar dormancyden cılız iki Sarrı ancak kurtarabildim.

yazımın soru kısmı (kendime sorduğum ki bunu bir sorun karşısında herke yapabilir veya yapmalı) olası bir yanlışım nerede?
bu fotoğrafdaki hatayı gören var mı? yıllar sonra dahi bende bu hatayı yaptım ya helal olsun bana bunu kendime affetmiyeceğim.

Hata çok basit asidik torf mermeri eritip suyu substartı kontamine etti yani kireçlendi asidikliği kaçdı hurnanın iç çeperine epoxyd harz sürmeyi unutuydum...!

va sonuç büyük bir imla sorunu ile başlıyan bir cümle ordaki Hata kelimesini şöyle değiştirse idik nasıl olurdu acaba?

Cevabını ben söyliyeyim Hata esasen çok basit....
(bir de burdaki Hata kelimesinin birinci "a" sında bir şapka koyun)

bilmem şimdi bazı şeyler açığa kavuşturdu mu?
ben zaten biliyorum veya biliyordum epoxydharz süreceğimi vs... ben sadece forumun da görmesine yardımcı olmak CPlerde gereken düşünce tarzını, yolunu da öğretmek
Ne yapalım bu da benim eğitimci yanım ben doğru bildiğimi, bire bir hazır bir tepside sunmayıp...
bilgiyi iki beynin birbiri içine geçmiş çalışan çarkları ile aktarmak...
taraftarıyım... sebepleri ise... bire bir bilgi aktarmaların kulaktan kulağa oyunundaki gibi yanlışlara sebep olabilirliğidir.

Belki de sanırım en iyisi basit sorulara basit cevaplar vermek olacak...

saygılarımla

PS. psikolojiden sonra korkarım felsefeye de iyice bulaştım ne dersiniz Onur Hitit bey?

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön