Sn.imgelem,
Tarifini verdiğiniz ne cins bir zeytin? Anlattığınız usulde 4-5 ayda acısının çıkması çok uzun bir süre. Acısı çok zor çıkan bir cins olmalı.
Aşağıdaki resimde görünenler hemen hemen aynı anlattığınız gibi yapıldılar. Tek fark sirke ve yağ kullanmadım. Tuz %8 kullandım (yani 10kg zeytine 800 gr tuz). Ancak işlem tamamlandığında zeytin kaptan tuzlar silkelenerek alınıyor.
Bu zeytinleri 25 gün önce dalından topladım. Son bir haftadır yeniyor ve hemen hemen bitti.
Zeytinler işlem kabından tuzu silkelenerek alındığından sadece zeytin kabuklarına bulaşmış hafif bir tuzluluk kalıyor. Süre kısa olduğu için tuz zeytin etine sadece belli belirsiz geçiyor.
Not:
Evde zeytin yapan arkadaşlar için bir hatırlatma. İster salamura, ister sele nasıl yaparsanız yapın, acı çıkartma ya da fermantasyon sonunda zeytinleri esas saklayacağınız ortama alırken asla yıkamayın. Yıkanırsa zeytini kaplayan doğal koruyucu da yıkanacağından 3-5 gün içinde küflenip bozulurlar.