Ben de sele zeytin yapmak istiyorum.
Geçen sene yerel usul yapmıştım, olgunlaşan siyah zeytinleri küçücük bir çuvala 1 kat zeytin, 1 kat tuz istifleyip üzerine de ağırlık koyup, acı suyu aksın diye bıraktım.
Tatlanınca avuçlayıp, fazla tuzları silkeleyerek yoğurt kovasına koydum. O kadar uğraştım (zaman zaman çuvalın yönünü çevir, ağırlık kayar, dengeyi kaybeder) ama bir de baktım hem istediğim lezzette değil, hem de 10 gün sonra küflenmiş.
Biraz okudum bidonda denemeye karar verdim. 5 lt.lik pet şişeye İri tuz, bir fincan sıvıyağ,bir limon sıktım. Aklıma geldikçe yuvarlıyorum.
Bir de şeker koyan varmış diyerek 1 çay bardağı da şeker ekledim.
Biraz buruşmaya , sulanmaya başladı. Tadını bayağı merak ediyorum.
Bir de sirkeli model varmış, kafam epey karıştı doğrusu...
Aradığım avm.den alınan lezzeti yakalamak.
Bunun için en uygun yöntem hangisi kararsız kaldım.
Bu işin pirleri ,bize püf noktalarını aktarabilirler mi?
Tecrübeye ihtiyacım var.
|