View Single Post
Eski 16-11-2008, 18:50   #179
cybel
Ağaç Dostu
 
cybel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: İZMİR,KARŞIYAKA
Mesajlar: 371
Arkadaşlar geçen gün beş kilo yeşil zeytin ve iki kiloda siyah zeytin aldım. Yeşil zeytinlerimi dildim iki günde bir suyunu değiştiriyorum. siyah zeytini hiç denememiştim ama satıcı bir tarif verdi. "Siyah zeytinleri çatalla del, sonra 1 çay bardağı sıvı yağ+ 1 çay bardağı şeker+ istediğin kadarda kaya tuzuyla beş litrelik su bidonuna koyup ağzını sıkıca kapat,aklına geldikçede çalkala şişeyi" dedi bende aynen tarif ettiği gibi yaptım. Sizin tariflerinize bakarak benim tarifte şeker farkı var acaba şekeri neden koydum şimdi onu anlamaya çalışıyorum. Acaba asiti dengelemek için mi? Çünkü ben şişe domatesi yaparkende domatesleri kaynatırken biraz şeker ilave ederim domatesin asitini alması için. Ona benzer bir durum mu acaba. Şimdilik iki hafta oldu şişeye koyalı biraz sulanmış bakalım neler olacak.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön