View Single Post
Eski 19-07-2006, 19:06   #27
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
re-cevap

Hakan bey,

sorunuzun yanıtı zaten kendi içinde. yani Sarracenialar kışın yapraklarını keybedince (ki burda yaprakları kararmadan, kurumadan l ve de ilkbahar da önce kesmemenizi tavsiyemdir.) ilkbaharda yetişkin bir bitkinin rizomunda şaşırtıcı bir hızla, adeta buğday misali bu yükseklikler yaprakları fışkırır. bu sarr.ınızı geçen sene gayet iyi baktığınıza vede beslediğinize bir kanıttır. burdan kendime övgüsel bir pay çıkartmam istemeden de oldu

VFT ler en iyi 1:1 torf perlit karışımında gelişir deneyimlerim de 4cm aşan kapan boyları da bunun isğpatı gibi sarr.ları da bu sene böyle diktim cevabı için bakınız resimlere

olgun bir sarr. VFT ye nazaran daha kolay gibi ise de ancak bu yazları böyle. Kışları soğuk, nem aşırı ıslaklık ve substrat faktörleri her ikisinde de önemli ve hassas konular. Dengenin kayması bitkinin kaybı demek olur.

PS:: VFT=Venus Fly Trap yani Dionaea muscicipula

Hakan bey, malina'nın da belirtiği gibi systematik konusunda veya CPler genel konuda en azından bildiklerinizi de yazarsanız olası hataları görür neyin yanlış anlaşıldığı neyi anlatamadığımı da görür bende kendimi düzeltmiş olurum.
burdan malina'nın bıkmaz tükenmez sabrı ile yazılarımı düzeltim anlaşılır kılması da benim de bu foruma yazarken kendime çeki düzen vermeme sebep olduğu için ayrıca herkeslerin önünde one teşekkür ederim.
En azından diğer forumdaki tatsızlıklar (ki sanırım biraz yazı stilimden kaynaklanıyor da olabilir biraz da emotional telafuz vurguları satır aralarında anlaşılamadığından insanın da kendi o günki duyumları doğrultusunda yanlış hatta negatif değerlendirme meyili ile...) olmaz kanısındayım.

saygılar


Düzenleyen praecox : 19-07-2006 saat 19:08 Neden: eklemeler
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön