View Single Post
Eski 05-11-2008, 22:03   #136
ardabora
Ağaç Dostu
 
ardabora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 819
6.sayfadaki,100. mesajda tohumların gelişim evrelerinin resimleri var.

Görüldüğü üzere yaklaşık 40-50 minik fideden elimde 10-12 kadar kalmıştı ama büyütüp de toprağa geçirdiklerim hala yaşıyor,büyümeye başladılar,tek dalda2-3 çiçek açtılar.

Bol çiçekli olanlar zaten geçen seneden kalma erişkin fideler. 2007'in mart-nisan aylarında bahçeye ekilmişlerdi ve 2007 kasımında da çok çiçek açmışlardı ama ben bu bahar başında eski fidelerin yerlerini değiştirdiğim ve budama yapmadığım için cılız büyüdüler,bu yılki çiçeklenmeleri de az oldu doğal olarak.

Tohumdan yetiştirdiğim yeni fidelerin de tohumlarını kimden aldım hatırlamıyorum,belirtmiştim daha önce,ah bir hatırlasam..

Asterlerim geçen sene 2-3 köktü,boyları daha kısa,daha katmerliydiler.Aynı asterlerden tohum alıp da bu yıl büyüttüklerim daha renksiz ve daha yalınkat açmıştı.Boyları da fecci uzamıştı.Sanki başka bir çiçek ekmişim gibi...Aynı şey kasımpatılara olur mu bilmiyorum.

Bir de resimlerde görülen top top sarı kasımpatıların rengi,geçen sene portakal rengiydi,bu sene sapsarı açtılar. Eski fidelerin içinde geçen sene olmayan iki renk daha peydah oldu,sanırım birbirlerini etkileyip zevklerine göre renk değiştirdiler. Ya da yerlerini değiştirdiğim için oldu,geçen sene daha kuvvetli,gübreli bir bölümdeydiler,şimdi biraz daha verimsiz,çakıl taşlı bir toprakta ekililer.

Of çok karışık işler bunlar.. Bunları düşünmek istemiyorum,istedikleri renkte açsınlar.Yoldan gelen geçen çiçeklerimi yolmasın,tohum alabileyim yeter..

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön