View Single Post
Eski 04-11-2008, 22:42   #45
nicolas
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: ordu
Mesajlar: 12
bonsai hurma & saksıda sebze yetiştirmek

http://biyo-log.tr.gg/botanik.htm
Yukarıda hurmamın fotosu var ama yeniden vereceğim. Keçi boynuzu arkadaşımız da benim gibi yardım istiyor, ben o eski -dediğim 7 aylık- fotoları veriyorum. O ağaçtan bonsai mümkün mü artık, bence değildir fakat yinede faydalanmak isterim bilgilerinizden.
bir önceki yazımda bitkilere karşı olan ilgimden bahsetmişken şunu söylemek istiyorum. Bahçede sebze yetiştirme imkanım var fakat baz sebzelerim çok geç fideleşmeye başladığından ve kışa doğru gittiğimizden küçük kaldılar -ki bunlar yaz sebzesi- ben de
1'er 'şer kök olmak suretiyle saksılara diktim. Dolmalık patlıcan, salçalık biber, domates var. Biliyorum saksı toprağındaki besinler bu gibi çok gelişen bitkilere yetersiz gelir, bu arada toprak hayvan gübreli. Yine de topraktaki besinlerin yetersiz geleceğini bildiğimden ne yapmamı önerirsiniz. Bazılarını bugün diktiğimden hemen suladım bol bol, balkonda serin havada bıraktım sıcakta kötü olmasınlar diye. Belki yarın belki de birkaç gün içerinde evin içerisine taşırım soğukta kötü olmasınlar diye.


Düzenleyen nicolas : 04-11-2008 saat 22:45 Neden: hurma resimlerini unuttum arkadaşlar
nicolas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön