View Single Post
Eski 03-11-2008, 19:13   #3
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Benim de elimin altında bulunan İngilice kitaplardan bazıları;

The Pocket Garden Troubles Expert--Dr.D.G. Hessayon:
İçinde A-Z ye kadar, çiçekler, çalılar, ağaçlar, sebzeler, ağaç meyveleri, yumuşak meyveler (çilek, üzüm, ahududu gibi), çim zararlıları hakkında bilgiler; resimler ve mücadele şekilleri anlatılmış.

The Weekend Gardener--Peter McHoy:
İçinde, bahçe tanzimi, yol kenarları yapımı ve çiçeklendirilmesi, çakıl alanların tesisi, çim alanlar, karışık çiçek ekimleri, soğanlı bitkilerin ekimi, saksı değişimleri, mutfak otlarının ekimi ve otomatık sulama ile ilgili bilgiler mevcut.

Fresh Flower Displays --Lorenz Books:
İçinde, taze çiçeklerle yapılmış çok çeşitli aranjmanlar mevcut. Sepetler, vazolar, şamdanlar, taze çiçekler kullanılarak süslenmiş. Fotoğraflar çok güzel, yapılışı da çok detaylı anlatılmış.

Creative Container Gardening--Kathy Brown and Effie Romain:

Bu da bir aranjman kitabı.
Saksılar ve sepetler süslenmiş. Özellikle balkon ve pencere önü saksıları ile askılı saksı aranjmanları ele alınmış. Çok şık bahçe saksıları da hazırlanmış.
Hangi mevsimde, hangi çiçeklerin ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgiler de mevcut.

The 100 Best Bulbs.-- Elvin McDonald:
Soğanlı bitkiler tanıtılmış. Ekimleri, özellikleri, aranjman eşleşmeleri ve hastalıkları hakkında bilgiler verilmiş.

The Flowerıng Shrub Expert--Dr.D.G. Hessayon:

Çiçek açan çalı türü bitkiler hakkında geniş bilgiler verilmiş. Hepsinin fotoğrafları mevcut. Hangi mevsimde ekilir, hangi mevsimde çiçeklenme olur, budanması, çeşitlilikleri ve üretimi hakkında bilgiler mevcut.

The Lawn Expert--Dr.D.G. Hessayon:
Çim alanın alt yapı hazırlığı, kullanılacak alet ve aparatları, çim ekimi, tohum çeşitleri ve seçimi, çim biçme, çim hastalıkları, çim zararlıları (ot, böcek ve hayvan olarak), çimin sağlıklı bir şekilde bakım takvimi, detaylı ve resimlerle anlatılmış.

The Rose Expert.--Dr.D.G. Hessayon.
Gülün tarihi ve gül çeşitleri, ödüllü güller, güllerin renk, boy, şekil ve kokuları. Çiçek açma zamanları. Sulanma şekilleri, budanmaları, çeliklerin hazırlanması, aşıları, gül hastalıkları ve mücadelesi, gül satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı olarak anlarılmış.
Aylara göre gül bakım takvimi ile kare kare çok güzel gül fotoğrafları verilmiş.

(Devamı var....)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön