Konu: Pilav
View Single Post
Eski 31-10-2008, 07:37   #43
Step Floribunda
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2008
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 75
Merhaba arkadaşlar. Geçende doğal beslenelim diye kabuklu pirinç aldım ve saatlerce pişirmeme ve dolayısıyla da sürekli su eklemek zorunda kalmama rağmen bir türlü pişmedi. İllallah dedim valla. Acaba sizin çeltik dediğiniz bu mudur. Acaba eksem olur mu?

Ayrıca pilav yapımı hakkında ben de naçizane kendi püf noktalarımı ilave etmek isterim. Ben herşeyde olduğu gibi pilavda da sadeliği tercih ediyorum ve sağlıklı olsun diye zeytinyağını kullanmaya başladım. Tabi ki baldo pirinç kullanıyorum. Bu ön bilgiden sonra pirinci kaynar tuzlu suda en az 20 dak bekletiyorum ki bu şart değil esasında. 20 dakika sonunda pirinci soğuk suda 2 kez yıkıyorum. Bu arada zeytinyağında hafif kavurduğum arpa şehriyenin üzerine, eğer tuzlu suda bekletilmiş pirinç ise 1 e 1.5, bekletilmemişse 1 e 2 oranında su koyup kaynamasını bekliyorum. Kaynadıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edip harlı ateşte göz göz olana kadar pişiriyorum. Pilav göz göz olunca tencereyi mum alevi kadar kısık ateşe alıp iyice suyunu çekmesini bekliyorum. Suyunu iyice çekince altını kapatıp 15 dakika pilava hiç dokunmuyorum. Bu esnada üzerine temiz bir bez örtüp kapağını kapatarak demlenmesini hızlandırabilirsiniz de. 15 dakikanın sonunda pilavı iyice karıştırıp tel tel olmasını sağlıyorum.

Görümcem çok lezzetli yemekler yapar ve her zaman der ki pilavı tutturabilen, her yemeği iyi yapar der. Ben nihayet 11 yıllık evlilikten sonra pilavı tutturabilmeyi başardım. Artık diğer yemekler için de bir 11 yıl daha harcarım. Ondan sonra da zaten perhiz yemeklerine talim. Ömür böyle geçip gider işte...

Hepinize sevgilerimle...

Not: Sn Eylems pirince ben de talibim.

Step Floribunda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön