View Single Post
Eski 30-10-2008, 08:12   #173
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Denizakvaryumu,
Bu yöntem zaten belli bir olgunluğa gelmiş zeytine tuz vasıtasıyla su kaybettirmek suretiyle acısının çıkarılmasıdır. Prensibi sele zeytininin yapılmasıyla aynıdır. Gerçekten de acı suyun en hızlı çıkarılma yöntemidir. 20-30 günde acılık çıkar. Kıvam iyi tutturulursa çok da lezzetli olur. Tek mahzuru çabuk tüketilmesi gerekir. Hoş, vakumlama ile bir yılı aşkın muhafaza edilebildiğini de denemiş oldum.

Tuz ile su kaybettirme yönteminin başka uygulamaları da vardır. Söz gelimi, normal usulde salamura ile lakerda yapmak aylar alırken (üstelik de risklidir), tuz ile lakerda yapmak en fazla üç gün alır. Üstelik de tuz balığa geçip tuzlu yapmaz..

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön