Konu: Pilav
View Single Post
Eski 30-10-2008, 03:17   #11
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Bizim evde de pilavın her türlüsü pişer, ve mutlaka aranır. Eğer zeytinyağılı pilav (iç veya sebzeli) yapmayacaksam, mutlaka tereyağ kullanırım. Rahmetli annem tereyağını da evde yapar ve bizlere de dağıtırdı.
Ben de şu bahçe işlerine dalmadan önce bayağı yaptım, ama şimdilerde tembelliği ele aldığımdan Pınar veya Sütaş'ın tereyağını kullanıyorum. Ama şunu itiraf edetim ki evde yapılan tereyağ, çok daha güzel, çünkü ayranını iyice ayırabiliyorsunuz.
Bulgur pilavının haricinde kullandığım pirinç, Gönen Baldo'dur. İri dişli ve tane tane dökülür.
Sizler Marketlerde Gökbayrak adı altında da bulabilirsiniz.
Pirinç pilavını yerine göre sade, iç bademli, erişteli, ve domatesli olarak.
Çilav adı altındaki, yasemin pirincini de pulbiber ve bol dereotlu, bazen de karidesli yapıyorum.
Balık pişirdiğimde, eğer yanında sarmısaklı patetes yapmıyorsam, karidesli çilavı menüye eklerim.
Bulgur pilavını ise meyhane pilavı dedikleri usulde, hafif acılı, minik kuşbaşı etli ve sebzeli olarak yaparım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön