View Single Post
Eski 13-07-2006, 08:42   #59
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blackout
ama sorunum şurda başlıyor benim, hayatımda daha bir kere fidanlığa gitmemiş bir insanım, bir kere ağaç budamamışım, dal kesmemişim, sadece bir kere çiçek ekmiştim bahçeye o kadar. yani anlayacağınız hiç bir deneyimim yok bu konuda.

benim istediğim hani bu işleri yapan, öğreten, kurs gibi veya özel ders bile olabilir, böyle bir yerle anlaşıp kısa vadede bir şeyler kapmak. ama tabi ki önce kendime bir kaç bonsai edinip onlara bakıcam, okuduğum bir kaç şeyi uygulayıp öldüreceğim onları eminim, ama olur heralde böyle şeyler.
Hiç bitki yetiştirmemiş birisi olarak ilk önce alacağın fidanları yaşatmaya çalışmalısın.Bonsai almanı tavsiye etmem.Yeni alınan bonsailerin ölmesinde en önemli neden sulama hatasıdır.Alacağın fidanları sulayarak sulama ile ilgili tecrübeni arttırabilirsin.Bonsai sulaması fidan sulamsından daha zordur.Daha çok özen ister.

Kurs konusunda yazmıştım bir daha yazayım.Kurs veren bir yer yok.Kendi çabamızla öğrenmeye çalışıyoruz.ankarada workshop çalışması yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı.Daha doğrusu bir türlü toplanamadık.Bu tür çalışmalarla kendi kendimizi geliştirebiliriz.

Ankaradasın.Askerliği bitirip Ankaraya dönecem(TUS olursa hemen yoksa biraz gecikebilir).O zaman çok güzel düşüncelerim var.Mekan bulabilirsek workshoplar yapmak istiyorum. Yamadori turları düzenlemek istiyorum.Bakalım ne olacak.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön