View Single Post
Eski 12-07-2006, 17:15   #1
ali boztepe
Yeni Üye
 
ali boztepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2006
Şehir: bursa
Mesajlar: 15
At Kestanesi üretimi

Efendim daha önce bir projemin olduğundan bahsetmiş ve yardımlarınızı rica etmiştim. Cevaplar için teşekkürlerimi arz ederken; projeminde ne olduğu hakkında bilgi vermekten mutluluk duyacağım. Her Türk insanı çevresi için bu ve benzeri projeleri destekler inşaallah.

Giresunun Espiye ilçesindenim, dolayısıyla Bursada bulunduğum süre içersinde Çekirge caddesi boyunca uzanan AT KESTANELERİ beni fazlasıyla büyüledi. Onlara bakarken adeta kendimden geçiyorum. sSanki bana bir şeyler anlatır, birşeyler söyler gibiler... Onlarla iletişime geçiyorum. Bende çocukluğumdan beridir ağaç sevgisi inanılmaz boyutlara ulaşmıştır.

TEMA'nında üyesiyim. Mardin Mazıdağı ilçesinde bulunduğum 4 yıllık süre içersinde ise 1000'in üzerinde fidanları ağaç olarak yetiştirmiş bulunmaktayım. Onlar şimdi hepsi birer ağaç oldular, haberlerini alıyorum zaman zaman.

Kendi ilçem olan ESPİYE ilçemize 100 adet AT KESTANESİ, 100 adet IHLAMUR, 100 adet ERGUVAN ve 100 adette POLEWNİA (kral ağacı) çalışmam var.

Bunlardan 100'ün üzerinde Plownia fidanını yetiştirmeyi (çelikleme) yani daldırma usulü ile ürettim. Şu an 100' üzerinde ise AT KESTANE fidanım var onları da tohumlarından ürettim. IHLAMUR VE ERGUVAN ağaçlarının tohumlarını bu yıl toplayıp üretmeyi düşünüyorum. Kısmende olsa şu an projemi başarmış bulunmaktayım.

Bu fidanlar yaklaşık olarak iki metre boya geldiklerinde teneke kutularıyla beraber hayrıma ilçe belediye yetkililerine kendimde dikiminde bulunmak kaydıyla teslim edeceğim. İnsanlarıma iyi bir örnek İLÇEME ise bir hizmetim olur düşüncesiyle başlattığım bu projemi inşaallah başarırım.

Ürettiğim tohum ve fidanlarla ilgili olarak bilgi almak isteyen arkadaşım varsa, nasıl ürettiğim hakkında seve seve bilgi veririm. AT KESTANESİ VE PLOWNİA çeliklerini toprak içersinde bir böcek yiyip zarar veriyor. Zarar görmemesi için bu konuda da bilgi verebilirim.

Saygı ve hürmetlerimle...

ali boztepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön