View Single Post
Eski 20-10-2008, 08:34   #8
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
İnsanlar kendi çıkarları için dünyadaki düzeni bozmasaydı, bunların hiç biri olmazdı. Daha bir kaç yıl öncesine kadar süne mücadelesi için uçakla ilaçlama yapıyorduk. Yılanlar, arılar, kuşlar ve hatta tilkiler ölüyordu. Fareler cirit atıyordu.
Zararlı böcekler, yabancı otlar diye sınıflama yapıyoruz. Neye göre adlandırıyoruz. Bizim çıkarlarımıza zarar verişine göre. Her şeyi kendi lehimize kullanıyoruz. Bize faydası varsa yararlı, yoksa zararlı.

Şuna benziyor. İnsanlar daha mutlu, daha rahat yaşamak uğruna her türlü zorluğa katlanarak para kazanıyor. Bu arada sağlığını kaybediyor. Daha sonra sağlığını kazanmak için, kazandığı parayı harcıyor. Zararlı olarak belirlediğimiz her canlının dünyada bir görevi vardır. İlerde yokettilerimizi çoğaltmak için kimbilir neler yapacağız. İş işten geçmezse tabi.

Şuna eminim. Bir gün gelecek tüm kimyasallar yasak edilecek. Doğada bulunan hiç bir canlının öldürülmesine müsade edilmeyecek. Aslında her canlı diğer canlıyı kontrol altında tutarken, bizim müdahalelerimiz nedeniyle bu kontrol sistemi bozuluyor.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön