View Single Post
Eski 18-10-2008, 09:42   #204
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Hatcee hanim iyi gunler.
Bu mevsim(sonbahar) agaclar uzerinde yapacaginiz havai koklendirmede bahar kadar hic bir gelisme olmiyacaktir. O yuzden, bahara kadar beklemenizin daha dogru olacagini dusunuyorum.

Sonbaharda agaclarin uyku donemi gelismelerini kismen ve ya tamamen durduruyorlar. Onun icin bu mevsim koklenme gerceklesmiyecek.

Baharda koklenmesini istediginiz yerden agacin kabugunu soyup resimlerde (bu forumdaki ilk mesajlarda)gordugunuz gibi bir islem uygularsaniz agac uzerinde koklenme olacaktir.

Agac uzerinde kabugunu soydugunuz yerden yukariya dogru odunsu kisimdan su ve besinler yurudugu icin, koklendirmek istediginiz yerin ust kisminda normal gelime olup tomurcuk ve yapraklar acilacaktir.
Yapraklarin gunes isinlerindan uretigi enerji ise kabuktan, agacin asagilarina ulasirken kabugun soyuldugu yerden kesintiye ugraycak ve kesinti olan bolgede iki kabuk arasindaki mesafe dar ise agac kabugunu yenileyip kendini iyi edecek ve asagilara dogru iletisimi sagliyacaktir.

Soyulan kabugun arasindaki mesafe yeterliyse(koklenme yapilacak dalin capi kadar bir kabuk soymasi uygundur) agac kabuk baglayip arayi kapatmak yerine, nemli ortamdaki toprak karisimi icerisine kok salmiya basliyacaktir.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön