View Single Post
Eski 15-10-2008, 17:17   #8
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Belki çok nemden dolayı pamukta çürüyordur, tam bir bilgim yok.Araştıralım bu konuyu...

Evet soya filizi soya fasulyesinin çimlenmiş halidir.


Bir blogda şunları okudum;


Daha önce bildiğiniz gibi değişik tohumlardan çimlendirme yapmıştım. Soya çimlendirmenin diğerlerinden farkı sadece yeşermesini beklemiyoruz beyaz olarak kalıyor.

Gerekli malzemeler: Büyükçe cam kase, lastik, naylon tül (pencere tülü)

3 kaşık soya fasülyesini kaseye koyup üzerine bol su doldurun. Tülü kapatıp lastiği geçirin. 12 saat beklettikten sonra suyu süzdürün. Fasülyeleri iyice durulayıp tekrar süzdürün. Bir kaba ters çevirerek karanlık bir yerde (dolap içi) , oda ısısında 4-5 gün bekletin. Her gün en az iki kez durulayıp suyunu süzdürün. 4-6 gün içinde tüketime hazırdır.
Pencere tülünün temizlik ve sağlık açısından önemi büyük. Tülbent kullanacaksanız eğer sanırım her gün ayrı bir tülbent kullanmanız gerekebilir. Aksi takdirde bakteriler çoğalıp koku yapabilirler. Benim görüşüm bu! Aman ha alimler beni ciddiye almayın bu bir tahmindir sadece!



kaynak


Düzenleyen berduray : 15-10-2008 saat 22:21
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön