View Single Post
Eski 11-10-2008, 10:32   #20
ertugrula
Ağaç Dostu
 
ertugrula's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2008
Şehir: Silivri / İstanbul
Mesajlar: 114
Merhaba,
Geçtiğimiz ilkbaharda bir arkadaşım bana moringa tohumu gönderecekti. Ben de bu tohumları nasıl yetiştireceğim diye küçük bir araştırma yapmıştım. Sonra tohumlar bana ulaşmadı ve araştırmam elimde kaldı. Burada yeni başlangıç yapacak arkadaşların işine yarar diye gönderiyorum.

Moringa Oleifera'yı nasıl yetiştirirsiniz
Moringa içeride veya arka bahçenizde yetiştirmek için ideal bir bitkidir. Yapraklarını toplayabilir ve çeşitli moringa tariflerinden birinde kullanabilirsiniz veya yaprakları kurutabilir ve nefis bir yeşil çay hazırlayabilirsiniz. Eğer yeterince bol yaprağınız varsa onları kurutabilir ve moringa tozu haline getirebilirsiniz. Böylece moringanın yüksek besin değeri ile diyetinizi dengeleyebilir ve arttırılmış enerjisiyle kendinizi daha iyi hissedersiniz. Seçenekler sonsuzdur.

Tohumdan yetiştirmek:
1.Güneşli bir yer bulun.
2.Düzgün bir çukur açın. (30 cm derinliğinde).
3.Çukuru gevşek toprakla doldurun.
4.Tohumu 1,5 cm derine ekin.
5.Toprağı sulayın fakat çok fazla değil. Yoksa tohum çürüyebilir.
6.1-2 Hafta içinde Mucize, toprağın yüzünde görülecek :-)

Yukarıda anlatılanlardan da görülebileceği gibi eğer saksıya dikecekseniz, başlangıçta biraz büyükçe bir saksıya dikmenizde yarar var gibi...

Çelikten yetiştirmek:
1.En az 2,5 cm çapında ve en az 1,8 m uzunluğunda bir çelik hazırlayınız.
2.Bir metre derinliğinde ve 1x1 metre genişliğinde bir çukur kazınız.
3.Çeliği bu çukura yerleştirin ve toprak, kum ve kompost gübre karışımı ile doldurun. Çeliğin dibini iyice sıkıştırın. Suyu uzaklaştırmak için çeliğin dibine hafif bir kubbe yapın. Yeni ağacın gövdesine suyun değmesi istenmez. Bolca sulayın fakat çeliği boğmayın.

Eklenen Resimler
  
ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön