Konu: Kanser
View Single Post
Eski 09-10-2008, 13:04   #47
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Sayın Denizakvaryumu daha önce takip edemediğim linki verdiğiniz ve çok önemli bilgileri bize aktardığınız için teşekkür ederim. Olayın ciddiyetinin farkında olan insanlardan birisiniz. Çocuk sahibi olanlarda çok daha dehşetli bir panik duygusu, ne yapalım düşüncesi var.
Avrupa konuya çoktaaan uyandı. Onlar bizden çok daha önce sanayileşmişler bizim yaşadığımız sancıları yıllar önce yaşamaya başlamışlar. Nükleer kazaların zararlarından nasiplerini onlar da almışlar. Neden Avrupalılar Türkiye'den ev ve arazi alıyor, Neden İsrailliler Karadeniz dağlarında bitki, çiçek avına çıkmış? Bana sorarsanız bize kastları olduğu için ya da Dünyanın sonunu hazırlamak için ya da ne bileyim kene yaymak için falan değil. Tamamıyla kendi geleceklerinin kaygısındalar. Dünyayı mahvettiler ve veba salgını gibi yayılan kanserden kaçmak için tabiata sığınıyorlar. Para, güç, konfor, eğitim... Öyle bir gün gelecek ki bunların hiçbiri bir anlam ifade etmeyecek.
NÜKLEER SANTRAL YAPILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIM GEREKİRSE MUM IŞIĞINDA OTURMAYA DA RAZIYIM. Karslılara Iğdırlılara bir sorun bakalım Ermenistan'dan çok bize yakın olan Metzamor Santraliyle ilgili ne düşünüyorlar?


Bildiklerinizi aktarmaya devam etmenizi dilerim Sayın Denizakvaryumu...

SİGARA

Sigarada bugün için bilinen 6000 in üzerinde madde var. Bunlardan sadece yaklaşık yüzde üçünün mutagen (kansere neden olan ) olup olmadığı incelenebilmiştir. Bunlardan elli tanesinin mutagen olduğu kanıtlanmıştır. Sigara içenlerin idrarlarında bulunan bazı maddelerin bakterilerde mutagen olduğu klinik deneylerle kanıtlanmıştır.

Sigarada, Siyanür, kresol, karbonmonoksit, radyoaktif maddelerden thoryum, radyum, polonyum bulunmaktadır. Bunlara ilave olaraka nitrozamin adlı kanserojen madde de sigarada bulunmaktadır.

Prof. İbrahim Adnan Saraçoğlu / Bitkisel Sağlık Rehberi ( Okunmasını tavsiye ederim )


Cemal Abi mesajını şimdi okudum. Buralar gerçekten cennet insanın inanası gelmiyor sıkıntıların yaşandığına... Arkadaşlar yanlış anlamasın buralar tehlikeli topraklar değil. Ne bileyim sık bitki örtüsü, doğal çeşitlilik, gür ormanlarımız bunu kanıtlar gibi. Tam tersine yaşam fışkırmaya devam ediyor ve havamız suyumuz toprağımız yaylalarımız tertemiz, insanın ömrüne ömür katar. Bunu ispatlamak yine de uzmanlara kalmış. Temiz kaynaklardan buz gibi su içmek tertemiz havayı içine çekmek isteyenleri Kaçkar Dağlarına her zaman bekleriz. Ben de bir nevi kaçanlardanım memleketine sığınanlardanım...


Düzenleyen Baldaş : 09-10-2008 saat 13:51
Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön