Konu: Kanser
View Single Post
Eski 07-10-2008, 13:10   #40
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Arkadaşlar hemen buraya toplanın yardımınıza ihtiyacım var

Aslında çok üzgün ve sıkkınım ve konuya nereden başlayacağımı da bilemiyorum çünkü gerçekten tatsız ve ürkütücü bir konu ama kafamızdaki soru işaretlerinden kurtulmamız için elinizde bulunan döküman, bilgi, link, haber her ne varsa buraya yağdırın lütfen. Eninde sonunda bir sonuca ulaşabileceğimizden eminim.

Sonuçtan kastettiğim daha bilinçli uyanık olmak, tedbirleri daha çabuk almak, çocuklarımızı korumak, Hastanelerin ilgili birimlerinin gelişmesi ve çoğalmasını sağlamak.....

Çağımızın vebası olarak adlandırılan malum hastalık ( ismini dahi telaffuz etmek istemiyorum ), oluşumu, sebepleri, gelişmesi, farkedilmesi, korunma yolları velhasıl konuyla doğrudan ya da dolaylı bildiğiniz ne varsa burada paylaşmak istiyorum.
Olayın ciddiyetini önce İstanbul'dayken farkettim. Karadenizle sınırlı zannettiğim hastalığın artış oranının heryerde ivme kazandığını dehşet içinde gördüm. Önceleri kulaktan kulağa sağdan soldan aldığım haberleri ünlülerin de aynı durumda olmaları nedeniyle gazete ve TVlerden de takip etmeye başladık.
Bu konuya kafa yormaya başladım ama insanların canını sıkar mıyım gereksiz yere onları üzer miyim diye fazla kişiyle paylaşmıyordum.

Bilinen belli başlı sebepler;


*Radyasyon
* Genetik yatkınlık.
*Kimyasal boyalar, Petrol ve türevleri, deterjanlar
*Kirli Hava
*Kimyasallarla ( Fabrika atıkları, deterjanlar, kanalizasyon, tarım ilaçları ve suni gübrelerle ) kirlenen sular
* Oda spreyleri, parfümler, kozmetik ürünleri
* Eski mutfak aletleri, ( Alüminyum tencereler, çizik teflon tavalar vs. )
* Kimyasal boyalarla boyanan yeni alınmış giysiler, ağartıcı kullanılan pamuklar vs.
* Sigara ve alkol, uyuşturucu, aşırı sıcak aşırı soğuk gıdalar
*Hormonlu sebze meyveler- Suni gübreler
* Asbest, Anadolu'da bulunan bir çeşit toprak
* İnşaat yapımında kullanılan bazı malzemeler ev içinde Radon gazı birikimine neden oluyor, özellikle zemine yakın olan daireler olmak üzere evlerin her gün en az 15 dakika havalandırılması gerekiyor.
* Mobilyalarda kullanılan bazı boyalar. Çocuk odası alırken dikkatli olun. Isıyla birlikte boyalardaki kanserojen maddeler havaya karışıyor.
* Hazır alınan gıdalarda kullanılan katkı maddeleri ( Emülgatör yağ vs. )
* Tüketilme süresi geçirilmiş çeşitli baharatlar. Alışveriş yaparken taze gıdaları günlük sütleri özellikle tercih edin son kullanma tarihlerini mutlaka sorgulayın.
* Kızartmalar, direkt ateşte pişirilen gıdalar ( döner, mangal vs. )
* Hormon verilerek büyütülmüş hayvanlardan elde edilen etler.
*Aşırı yağlı, tuzlu, küflü, şekerli, salamura, turşu, tuzlama vs. gibi yanlış beslenme ( Bu arada en önemli faktör bu galiba dönüp dolaşıp beslenmeye takılıyorum hep )
* Cep telefonları, baz istasyonları, yüksek gerilim hatları, Bilgisayarlar, Saç kurutma makinesi, Tv. gibi aletler
* Stres, aşırı üzüntü, sıkıntı gibi bağışıklık sistemini baskılayan karakter yapısı, tutum ve davranışlar
* Yakıcı güneş ışınları altında korumasız uzun süre kalma, solaryum. Avustralyada cilt kanserinin oldukça yaygın olduğu söyleniyor. Şöyle bir akıl yürüttüm dünyanın Güneşe en yakın olduğu dönemde biz kış mevsimini yaşarken onlar yaz mevsimini yaşıyor ve zararlı ışınlara çok daha fazla maruz kalıyor olabilirler.
* Bazı virüsler
* Vücutta tedavi edilmeyen bazı yaraların da ( Ülser vs gibi ) zamanla dönüşme riski bulunuyor.
Bütün bu yazdıklarımın hepsi teker teker ayrıntılı olarak ele alınıp incelenmeli üzerine basa basa irdelenmeli. Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz. Elinizden geldiğince nelere dikkat ediyorsunuz burada paylaşalım

Neler yapılabilir:

* Temiz hava, temiz suya ulaşmaya çalışılmalı
* Cep telefonları minimum düzeyde kullanılmalı geceleri kapatılmalı ( Ben tamamen bıraktım ) Özellikle beyni yeni gelişmekte olan çocuklarınızdan uzak tutun. SAR değeri düşük telefonları tercih edin. Konuyla ilgili istatistik yok ama ciddi veriler var ve kesin bağlantının ancak belli bir süre geçtikten sonra kurulabileceği söyleniyor.
*Bilgisayarlarınıza gerekirse ekran filtresi takın, telefonlarınızı kulaklıkla kullanın bilgisayar monitörlerinin arkasında durmayın, ev ya da arazi alırken elektrik hatlarına baz istasyonlarına olan uzaklıklarına dikkat edin.
* Hazır gıdalardan ( Kola, cips, hazır çorba , salam, sucuk vs ) uzak durulmalı.
*Evde deterjan yerine beyaz sabun, arap sabunu ve sadece su kullanılmalı. ÜLKEMİZDE BUNLARI DENETLEYEN BİR MEKANİZMA YOK. KENDİ KENDİNİZİN DENETÇİSİ OLUN ALMAYIN BÖYLECE SATMAKTAN VAZGEÇSİNLER.
* Makyaj ve kozmetik ürünleri yerine su ve sabun tercih edilmeli
* Ev yapımı yoğurt, süt ürünleri vs. tüketilmeli
* Tüketilen sebzeler organik olarak ve suni gübre verilmeden üretilmeli
* Yemeklere hazır salça koymaktan vazgeçin. Sebzeleri haşlayıp yoğurtla tüketin
*Özellikle sıcak yemekleri plastik kaplara koymayın. Hatta mutfakta plastik kaplardan vazgeçin.
*Rafine şekerden ve tatlandırıcılardan vazgeçin, doğal bal ve taze ve kuru meyveleri tüketin. Kuru kayısıları "Gün kurusu" olarak satın alın.
*Cam kavanozları tercih edin, biberonlar camdan olsun. Aldığınız zeytin peynir reçel sıvıyağ gibi ürünleri cam kaplara aktarın
* Mangal keyfinizden vazgeçin. Sebzeleri kendi suyuyla haşlayın eti haşlayarak tüketin.
*Aşırı tuzdan uzak durun. Malum Tuz Gölüne kanalizasyon bile bağlamışlar. Deniz tuzu da şüpheli geriye kaya tuzu seçeneğimiz kalıyor.
* Balık alırken açık deniz balıklarını tercih edin. Dip balıklarından uzak durun. İçlerinde son derece tehlikeli ve zehirli ağır metaller bulunuyor. Her ne kadar suni yemle beslenmiş olsa da bana kalırsa tatlı su balıkları biraz daha masum duruyor.
*Kola içmeyin, sigara içmeyin, alkollü içkilerden uzak durun, kaynar vaziyette çay ve çorba içmeyin. Aşırı acı ve baharattan uzak durun.
* Her gün spor, yürüyüş yapmaya çalışın en azından günlük ev işlerinizi kendiniz yapın hareketli olun. En yakın yerlere arabayla gitmeyin yürümeyi tercih edin. Egsoz dumanından ve yoğun trafikten uzak durun tabi ki...
*Evlerinizi her gün mutlaka havalandırın
* Erken teşhis çok önemli olduğundan vücuttaki en ufak değişiklikler bile dikkatle takip edilmeli ( Kanamalar,iyileşmeyen yaralar, halsizlik ve ateş, kansızlık, ben ve lekelerdeki değişiklik, sindirim sistemindeki değişiklik, iştahsızlık, vücuttaki şişlik ve yumrular )
* Bayanlar ve erkekler belli bir yaştan sonra düzenli olarak kontrolden geçmeli
*EN ÖNEMLİSİ İLGİLİ KURULUŞLARA GEREKEN TEDBİRLERİN ALINMASI VE SAĞLIK KURULUŞLARININ GENİŞLETİLMESİ İÇİN BASKI YAPMAMIZ GEREKİYOR...


BÜTÜN BUNLARIN HEPSİ ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI YAŞAMASI İÇİN ŞART

BU KONUDA YETKİLİ OLANLARIN GİZLEDİĞİ İSTATİSTİKİ BİLGİ VERMEDİĞİ AMA GÜN GİBİ ORTADA CİDDİ VE KÜRESEL BİR SORUN YAŞIYORUZ. KONUYU KESİNLİKLE ABARTMIYORUM. Google'a şu kelimeleri yazın ve çıkan haberleri baştan aşağı tarayın listenin uzunluğunu görünce şaşıracaksınız: " Ünlü yakalandığı amansız hastalık "
Lütfen başlığa aktif katılımınızı bekliyorum...


Düzenleyen Baldaş : 08-10-2008 saat 08:36
Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön