View Single Post
Eski 05-10-2008, 22:31   #16
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
selam arkadaşlar, arı ve böceklere karşı alerjisi olan arkadaşlar tedbirli olsunlar çünkü Allah korusun sonuç kötü olabilir.

Şu ana kadar binlerce defa bal arıları tarafından sokuldum. Bir kerede (bir gün içinde) 40-50 tane olduğu zamanlar da oldu. Allah'a şükür alarjim yok.

Eskiden diz ağrılarım olurdu. Arılarla uğraştığım beş yıldır ağrılarım yok oldu diyebilirim. Bunu başkalarından da duydum. Bal arısının sokması romatizmal rahatsızlıklara iyi geliyor diye. Aman yanlış anlaşılmasın bu bilimsel bir çalışmanın sonucu değil, ben de doktor değilim. (Doktor arkadaşlardan bu yazıyı okuyan olur sonra beni topa tutmasınlar)

Bir de arılar korkulacak canlılar değiller inanın ister bal arısı olsun ister yaban arısı, siz onun için bir tehdit oluşturmadığınız sürece kesinlikle sizi sokmazlar.

Size daha ilginç bir şey yazayım. Bir arkadas arabaya arı girince kendini arabadan dışarı attığını yazmış. Size garanti veririm araba içindeki arı insana kesinlikle saldırmaz ( bal arısı için konuşuyorum) çünkü onun derdi kısıldığı o ortamdan dışarı çıkmaktır ve sürekli cama yönelir. Böyle bir arıyı avcunuza hapsedip dışarı salabilirsiniz. Onu sıkmadığınız ve tutmadığınız sürece sokmayacaktır. Arıcılıkla uğraşan arkadaşlar bunu anlamışlardır zaten . Bunu sürekli yapıyorum ve sıkıntı olmuyor.

Arılıkta camlar açıkken arabanın içinde bir kaç arı kalıyor. Dün gece arıları Pürene götürdük. (Püren bir çalı şimdi çiçek açıyor sahillerde) Bir kovan, indirirken yere düştü ve tamamen açıldı. maske ve eldiven olduğu halde kovanı toparladım ancak paçalardan üç beş arı girdi ve beni iğneledi ne yapalım şifa olsun.

Arıcılığa başlamak isteyen arkadaşım hiç geç kalma bu iş çok zevklidir. Geç kalma dedim ancak, Arıcılığa başlamaya en uygun vakit bahardır şu an arı almanızı tavsiye etmem kış bitimini bekleyin. Çünkü kışın nasıl geçeceği belli olmaz.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön