View Single Post
Eski 04-10-2008, 07:59   #158
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar Cem Bey !

Sanırım daha öncede yüz yüze bu konuları görüşmüştük söylediklerinize aynen katılıyorum. Kısaca esas sıkıntı bambunun türünün seçiminde dikkatli davranmak ve belkide ülkemizin değişik bölgelerinde değişik iklimlere uygün türleri kazandırmak. Ancak bir şartla mevcut ekolojik dengeyi bozmadan tercihimizi ona göre yapmak.
Tokata gelince yörenin bir çocuğu olarak çorak yerler olarak sizlere bilgi aktarırsam tabiyata haksızlık etmiş olurum. Tokat yeşil ırmakğın çeşitli kollarını içine alan bir su havzası diye biliyorum. Sıkıntı çorak olması değil tam tersi erozyon görüyor topraklar ve bu sular verimli topraklarımızı Karadenize taşıyor. Bir görseniz daha neler neler. İnsanının kalkınmaya ihtiyaç duyduğu doğru tesbit. Her yıl gelip gidiyorum yakınen takip edenlerdenim. Bunda uygulanan tarım plitikalarının payı çok büyük. Yoksa yöre insanı çalışkanmı çalışkan. Kesinlikle bunları doğduğum il için yazdığımı düşünmeyin. Aynı şeyler bir Amasya,Çorum, Samsun Vs. içinde geçerli. Anadolunun tamamının sıkıntısı bu diye biliyorum.

Besenkar arkadaşımıza mesajını bir kez daha gözden geçirmesini temenni etmekten başka bir yol göremiyorum. Kendisi biliyoruzki bambu konusunda oldukça mesafe kat etmiş durumda. En kısa sürede Sakaryaya uğrayıp tanışmayı ve bilgi almayı düşündüğüm bir arkadaşımız. Onada başarılar ve selam olsun. Emanetleriniz bende haberiniz ola.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön