View Single Post
Eski 03-10-2008, 08:58   #70
Tamtutulma
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Cemal Bey: Bizim bademler konusunda hayli bilgili bir abimiz var. Kendisi:" Bademleri 5 ölçek su; 1 ölçek tuz ruhu içerisinde bir hafta bekletip Kasım ayında ekin, bademin ekim ayı Kasım'dır." dedi. Bizde dediklerini uygulayalım dedik. Tuz ruhunda bekletilen bademleri mazotlu suda bekletmeye de gerek kalmayacaktır diye düşünüyorum.

Bayram tatilinde Yahyalı/ Kapuzbaşı'na giden bir gönüllü arkadaşımız 1.000 kadar meşe palamutu toplamış. Palamutlar bu ayda toplandı ama acaba o palamutlar olgunlaştı mı; gönül rahatlığıyla dikebilir miyiz ?

Gelecek ay buranın köylerinden de bayağı palamut toplayacağız.

Yarın ve pazar günü çukur açmaya gidiyoruz. Ekibimiz bayram ziyaretlerini bitirdi ve şu an çoğusu çalışmaya hazır. Şu an evde kendi olanaklarımla yetiştirdiğim 50'ye yakın Kokar Ağaç ve Akçaağaç fidanı var öncelikle onları dikeceğiz. Daha sonra sizin yolladıklarınızı dikeceğiz. 200 tane de ıhlamur var onlar da dkilecek.

İlkbaharda da 100'e yakın İğde - Çalı çeliklemesi yapmayı düşünüyoruz. Bizim burada yılda 2 kez açan bir Akasya var tohumlarından alıp gelecek yıl 100 kadar fidan yetiştirmeyi düşünüyorum. Böylece arıcılar da bir katkımız olacaktır.

Yücel Bey: Makina kullanmamıza çokda gerek yok aslında. Hoş ilçe merkezinde sizin belirttiğiniz donanıma sahip bir makina da yok bildiğim kadarıyla.

tabiat ve Hunter07 adlı arkadaşlarımız Ekim'in 6 - 7 sinde balayı için Ürgüp'e geleceğini ve kuyu açma çalışmalarına gönüllü olarak katılmak istediklerini söylediler. Tohumlar, fidan bağışları, bilgi desteği, moral destek derken fiziki destek de Ağaçlar. net sayesinde oldu. Sağolun varolun.

Yerel gazete Ürgüp Haber'de çalışmalarımız duyuruldu. Bir tarayıcı bulabilirsem ilgili haberi burada paylaşmayı düşünüyorum.

Şu anda her şey yolunda gidiyor. Bize bu konuda her türlü desteği sağlayan çevre dostlarına teşekkürü kendim ve ekip arkaaşları adına bir borç bilirim.

Saygılar.


Düzenleyen Tamtutulma : 09-10-2008 saat 08:42 Neden: Düzeltme
Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön