View Single Post
Eski 02-10-2008, 12:48   #67
Şule68
Ağaç Dostu
 
Şule68's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: Antalya/Duacı Köyü
Mesajlar: 177
Merhabalar;

Konu öylesine önemli ki bir çırpıda okudum tüm mesajları. Daha önce ilgilenmediğim, teknik konular olmasına rağmen kabaca fikir ve merak sahibi oldum. Teşekkür ederim.

Benim merak ettiğim şey Türkiye'de bireysel enerji üretimi yasak mı? Yoksa Sn. Meyvelitepe örnek verdiğiniz ABD'de olduğu gibi şebekeye üretilen enerjinin satılması için mi yasal düzenleme gerekiyor? Yani kendi evimde kullanım amaçlı üreteceğim elektrik için yasal engel değil bahsedilen değil mi?

Antalya'da oturuyor olmamıza rağmen apartmandan kurtulup müstakil bir evde oturma hayalimiz var. Sanırım bu siteye üye olup da böyle bir hayali olmayan yoktur. Hal böyle olunca ve yazdıklarınızı okuduktan sonra yalıtımın öneminin farkına vardım. Bu konudaki bilgilerinizi ve evinizdeki uygulamaları vaktiniz olduğunca yazarsanız sevinirim. Sizin de söylediğiniz gibi bu konular mimar ve mühendisler tarafından bile ihmal ediliyor. Bilgi sahibi olursak evlerimizde gerekli şeyleri mümkün olduğunca uygulayabiliriz, önlem alabiliriz. Yeni ev planı olanlara da fikir olur. Saygılar, sevgiler..

Şule68 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön