Akşam yemeğinizi kendi yaptığınız ekmeklerle yemeğe ne dersiniz? Sade ve oldukca çabuk hazırlanan bir ekmek çeşidi. Hamburger bile yapa bilirsiniz bu ekmekle...
AKŞAMA 2 SAAT KALA (Kolay ekmek tarifi)
Fırınlarda satılan papatya ekmeğine benziyor...
Malzemeler:
3 su bardağı ılık su
1/2 bardak şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı maya (1/2 yaş maya 41 gr.paket kullanıcaksak)
2 yumurta
7-9 su bardağı un
Hazırlanışı:
Maya ılık suda eritiliyor. Üzerine şeker,sıvıyağ,tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra yumurta ve un da ilave edilir.Yumşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yumurtalardan birinin sarısını ayırmayı unutmayın. 1 saat bekleteceğimiz hamuru her 15 dakikada bir biraz yoğuruyoruz. Daha sonra hamurdan bezeler hazırlayarak tepsiye diziyoruz. Bu bezeler 1 saat bekletiliyor. Sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Ekmekleri ister sade,isterseniz benim gibi üzerlerine çörekotu, susam,haşhaş serpebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.
Not: Bu ekmeği çocuklarınız veya yakınlarınız evde yokken yapmaya çalışın. Kesinlikle kendinizin yaptığınızı söylemeyin. Yoksa her akşam yapmak zorunda kalırsınız. Benim gibi. Çünkü tadına bakan hep ister.
Afiyet olsun