View Single Post
Eski 10-09-2008, 14:42   #21
feriha
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Adalet hanım evet sulama zor ama bir firmaya saksılara otomatik damlama sulama yaptırmak istedim epeyce araştırdım ama sanki onlara tek tek hergün bakmaktan incelemekten bu keyiften alıkoyacak gibi geldi erteledim.

İlaçlama işini karıncanın organik ilacıyla tehlikesiz hale getirdik güllerdeki küllenme dışında ihtiyac olmadı ama sürekli kuruyan çiçekler toplanıyor toprak kontrol ediliyor.

İlkbaharda saksı topraklarını bol biofarm organik gübre ile hazırladım ilave bişey çoğunda gerekmedi. Ama güvercinler epeyce temizlik sorunu çıkardı.

Geçen hafta galla ve lillium soğanları mevsimlik çiçeklerden boşalan saksılarda yerini aldı. Kıl biber tohumdan yetiştirdim her sabah kahvaltılık biber bir koca avuc terastan.. Nane, fesleğen, kekik salataya hazır. Barbekü yasak sardunya yetiştiriyor çünkü

Bir sellukam yok onun da sarılacağı demir bile hazır ama tohumdan yetiştiremedim Ankara ya uyum sağlayamaz üzülürüm diye almadım.

Herşeyden birtane yetişmek için büyük arzu duyuyorum. En çok bir tohum çimlenince seviniyorum. Kovada nilüfer bakalım açacak mı?

Bu tutkuyla yaşam güzelleşiyor akşamlar melisa kokuyor gündüzler yıldız çadırının ilk çiçekleriyle renkleniyor. Helal olsun diyorum bütün emeklerime ayrıca annem ve babamda bir kıyısından tutuyor işlerin.

Güzel sözlerinize teşekkür ederim.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön