View Single Post
Eski 08-09-2008, 23:51   #160
imgelem
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Zeytin sektöründe çalışan biri olarak naçizane arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak isterim.
Ayvalık'da zeytin ilk çıktığında hemen tüketebilmek için önce kırma zeytin yapılır.Kırma zeytin çizik zeytine göre acısını daha kısa sürede atar ve Hergün suyu değiştirilerek kısa zamande yenilebilecek olgunluğa gelir.Hatta kısa sürede tüketileceği için suya hiç tuz ve asit konmaz.Sudan yenilecek kadar çıkarılır.Hafif tuzlanır,zeytinyağı gezdirilir ve leblebi gibi tüketilir Kırma zeytin yaparken çekirdeği parçalamamaya ve kırdığınız zeytini hemen su dolu kavanoza atmaya dikkat ediniz.Çunkü çok çabuk oksidasyona uğrayarak kararır.
Bu tarif ev yapımı kırma tarifi

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön