Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems
Sayın ALEXrunaway, ben sadece yöremdeki bilgilere göre bilgi verdim.Soruyu soran kişide googlede araştırma yapacak bilgiye sahiptir.****** Tokat/Zile pekmezi ünlü olabilir.Bu ünlülüğü pekmezin toprağından değilde o bölgede yetişen üzümlerle fazla üzüm yetiştirip bu alanda ticaretinin yapılması ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Sarımsakta heryerde yatişiyor ama Kastamonu/Taşkö prü bunun ticaretine yöneldiği için ünlü.Pekmez toprağı sizinde dediğiniz gibi malzemenin kalitesini arttırıyor olabilir ama olasılık taşır çünkü biz ak toprak bulunamadığında normal tarla toprağı ile yapıyoruz kaliteye hiçbir zarar vermiyor.Bir ürün elde etmek için insanları yormaya gerek yok diye düşünüyorum.Kalıplaşmış bilgilerin dışındaki bilgilerde sizi sonuca götürebilir.Saygılarımla
|
Syn. Eylems bunu deniycem gerçekten yıllardır bu üzümleri değerlendiremiyordum ak toprak satılıyor burda gerçide ona has özel bi toprak olduğunu sanıyordum sanırım düz tarla toprağı denenmeye değer üzüm suyunu çok merak ettim pekmezde deniycem çok teşekkür ederim bilgileriniz için.