View Single Post
Eski 08-09-2008, 00:13   #157
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Malina, afiyet olsun. İyi idare etmişsiniz doğrusu. İnşallah Aralık sonuna kadar yeni ürün salamuralar yenilecek duruma gelmiş olur. Tabii, arada çizme kalamatalar olacak, hatta samanlı'dan sele yapma imkanımız da olur. Bu akşam itibarıyla samanlıdan yeşil çizikleri de suya koyduk. Zeytin şöleni başladı yani..

Sn.Tufan, limon tuzu salamuralarda pek çok zeytinci tarafından asitlik ayarlayıcı olarak kullanılıyor. Sitrik asitden ibaret olan limon tuzunun ekşiliğini pek sevmediğimden kullanmıyorum. Onun yerine laktik asit kullanıyorum. Ancak şimdi yapılan yeşil çizikler salamura olup fermentasyona girmeyecekler. Sadece acılığı giderilip hızla tüketilecekler. Bu sebeple normalde limon tuzuna gerek yok. Ancak ekşiliğini seviyorsanız bir mahzuru da yok sanırım..

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön