View Single Post
Eski 04-09-2008, 02:37   #17
osmann
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Ben ekmek yapımında yeniyim.Epeydir makinalara ilgim vardı ama cesaret edemiyordum.Ama birgün gelen hediye beni ekmek makinesiyle tanıştırdı. Sevinmedim dersem yalan olur. İlk denemem feciydi çünkü verilen ölçülere yakın ölçüler kullanmış hassas davranamamıştım(çünkü mutfak terazim yoktu)Sonraki denemem büyük bir aşkla sonuçlandı ve inanılmaz derecede yumuşak,tava ekmeği(ki çok severim) tabir edilen kıvamda ekmekler yapmaya başladım. Makinenin dezavantajı ortalama 3 saata pişiriyor olması. Yani eğer niyetiniz varsa ancak 3 saat sonra tadına bakabiliyorsunuz Bir de tariflerde dikkatimi çekti ben makinenin tarifini harfi harfine yapıyor ve süt tozu kullanıyorum,verilen tariflerde süt tozuna hiç rastlamadım.Acaba doğallığını bozuyor olabilir mi? Henüz denemedim ama Doğa markasının kepeğini aldım kepekli ekmek deneyeceğim.Çok fazla fantastik denemeler istemiyorum klasik ekmek tadından uzaklaşıp pastaya dönüyor tadı. Ama bu süt tozu meselesi kafamı karıştırdı doğrusu.Fikri olan varsa paylaşmasından memnun olurum.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön