Konu: Pinus (Çam)
View Single Post
Eski 02-09-2008, 14:59   #105
E®TY
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2005
Şehir: İzmir/Karşıyaka
Mesajlar: 201
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi usezgin05 Mesajı Göster
merhaba, bahçemde 10 yaşından büyük bir kızılçam var..hayli büyüdü ve ben onu boydan budamak, yani daha fazla uzama-masını sağlamak zorundayım. Ayrıca yanlara doğru da fazla genişlemiş... Yani hem çok uzama-malı hem de çok genişleme-meli... Böyle bir budama mümkün mü? mümkünse ne zaman ve nasıl yapmalıyım?
teşekkürler
Sayın USEZGIN05,
Yanlarda yapmak istediğiniz budamada sıkıntı yaşamazsınız fakat tepe budamasında ağacı tamamiyle strese sokabilir ya da bir sonraki vejetasyon döneminde vereceği sürgünlerden veya tepe çatısına en yakın genç dalların biolojisinden dolayı çam ağacınızın şuankinden daha çok şekilsiz büyümesine sebep olabilirsiniz.
Yan dallarda alt dallardan başlayarak düzgün budama tekniğiyle ağaca fazla zarar vermeden kış sonlarına doğru budamalarınızı gerçekleştirmenizde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum rahatça uygulayabilirsiniz. Fakat boyunu kısa tutmak amaçlı çalışmanızı daha profesyonel birileri tarafından yapılması taraftarıyım hatta bana kalırsa hiç kesmeseniz daha iyi olur fakat sorun teşkil ediyor ki bunu düşünmüşsünüz. Mümkünse tam boy bir fotoğrafını buraya koyarsanız ağacınız hakkında daha detaylı yorum yapabilmemize yardımcı olur.
İyi dileklerimle..

E®TY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön