View Single Post
Eski 31-08-2008, 10:38   #17
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ent Mesajı Göster
Sn. praecox, Ziya Bey'in bakım bilgileri, özellikle gübreleme ve sulama ile ilgili olanlar tüm orkide cinsleri için mi geçerli yoksa bunlar sadece Phal, Cattleya ve Cymbidium için midir?
Ziya beyin üretim paketi bu türleri kapsıyor. Phal. işini bitirdiği anlaşılıyor. phallerde cyclus daha değişik hatta ciddi bir dinlenme dönemleri olmadığından gübreleme değişik olmalıdır. Bunları Oraya gidince ona da fırsatım olunca soracağım.

Alıntı:
Bir de yanlış anlamadığımdan emin olmak için izninizle birkaç soru sormak isterim.
Alıntı:
1- Gübre olarak sadece 7 günde bir yaprak gübresi, sulama olarak da sadece 15 günde bir (herhalde ortam sıcaklığına göre değişiyordur?) daldırma mı öneriliyor?
7 günde bir normal saksıyı üsten sulayıp mistifikasyon ile gübreleme yapılması 15 günde bir ise saksının daldırması şeklinde sulama gübreleme şeklinde anlattı.

Alıntı:
2- Gübreleme kış ya da yaz, büyüme ya da çiçeklenme dönemlerinde hep aynı periyodda mı kalıyor?
Bu peryotları takribi 2,5 aylık fazlarla ısı ışık ve gübrelemede ayarlamalarla kendi induke ediyor. Dinlenme büyüme (kök oluşumu rizoid oluşumu) ve çiçeklenme dönemlerinde gübreleme değişik kombinasyonlarla yapılıyor. Dinlenmede gübreleme yapılmamalı.

Alıntı:
3- Bizim genelde kullandığımız sıvı besinler -gerekiyorsa seyreltilip- fıs fıs yapılarak yaprak gübresi olarak kullanılabilir mi yoksa özel besin şart mıdır?
Yaprak gübresi olarak kullanılır zaten. Orada Ziya bey gübrelemenin yapraklardan yapılarak hemen istenen yere kolayca besinin ulaşacağı yerde, köklerden yapılarak bitkiyi yormanın, mantığının olmadığını da ifade etti.
Alıntı:
Teşekkürler.

not: Orkide harcı ve besinlerinin fiyatları hakkında aşağı yukarı bir fikrimiz olabilirse belki toplu alım talepleri belirebilir.
Bugün tekrar fırsat ve vakit oldukça bu soruları da yönelteceğim.

Saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön