View Single Post
Eski 28-08-2008, 16:51   #7
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Teşekkür ederim Sayın bonsaisan. Bugün fidanı tüpten çıkardım, toprağı sert ve kuru olduğu için biraz ıslattım, kök sistemine bakmak istedim. Henüz toprağı eşelemedim, iyiki de eşelememişim çünkü dediğinize göre daha sonra bakmalıyım köklere. Epey derinden başlıyor gibi kökler, bu durumda çok uzun kalacak gibi gövde. Aşağı eğebileceğim bir dal da yok gibi gövdeyi kapatmak için.

Tellemeyi de şimdi yapacaktım, iyiki onu da yapmamışım çünkü onun da daha zamanı varmış. Telim çok kalın geldi, bükemedim.

Bonsai stillerinden pek haberim yok, bir iki tane biliyorum. Bunu gözüme hoş gelecek şekilde "stilsiz" yapacağım heralde, eğer benim hırpalamalarım sonucunda yaşayabilirse marketlerde bonsai diye satılan çoğu bitkiden güzel olur bence. (Çünkü bahsettiklerim, kalın bir dalın ucundan çıkmış karman çorman sürgünler topluluğu sadece.)

Bir yapı markete gittiğimde de bonsai gübrelerini inceleyeceğim, o zamana kadar toprağına hayvan gübresi mi koyayım yoksa azot oranı yüksek yeşil bitkiler için sıvı gübre mi?

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön